A Huawei napelemes energia tárolója

Napelemek nélkül is működik a Huawei új otthoni napelemes energiatárolója.

2021. május 26.

A Huawei új napelemes háztartási energiatároló rendszerével akár teljes mértékben, hálózati áram felvétele nélkül is fedezhető egy átlagos családi ház energiaszükséglete. A Huawei LUNA2000 intelligens energiaellátó rendszerrel (ESS) a nap 24 órájában használható a zöld energia, sőt a megoldás akár napelem nélkül is használható.

A napelemes rendszerek következő nagy dobását az olyan energiatároló rendszerek jelenthetik, amelyek akár teljes mértékben lehetővé teszik a háztartások számára az önfenntartó energiaellátást. A Huawei új LUNA2000 lakossági felhasználásra készült energiatároló akkumulátorával a háztartások akár hálózati áram felvétele nélkül, csupán a napelemek által megtermelt áramot felhasználva tudják fedezni otthoni energiaszükségletet.

A megoldás lényege, hogy a napközben megtermelt, de fel nem használt energiát a rendszer nem hálózatba táplálja vissza, hanem egy külső akkumulátorba, így az akár éjszaka is rendelkezésre áll. Ez Magyarországon kifejezetten előnyös lehet azok számára, akik Otthonfelújítási támogatásból szeretnének napelemes rendszert kiépíteni, de már nem férnek be az úgynevezett szaldós elszámolási rendszerbe, mert a hálózathasználati szerződésüket 2021. július 1-je után kötik meg az áramszolgáltatóval.  De azoknak is jó alternatíva lesz, akik 2024 után úgynevezett bruttó elszámolásra állnak át, és a napelemek által megtermelt energiatöbbletet nem éri majd meg „eladniuk” az áramszolgáltatónak.

A napelemek által megtermelt energiát a rendszer elsőként felhasználja, és az akkumulátorokat csak akkor tölti, ha többletenergia áll rendelkezésre. Ha az akkumulátorok is teljesen feltöltődtek a felesleget csak akkor táplálja vissza a hálózatba. A Huawei LUNA2000 otthoni energiatároló rendszeréhez akár három akkumulátor is csatlakoztatható, ezáltal a rendszer 5 kWh kapacitású akkumulátor modulonként bővíthető. A rendszer ráadásul egyfázisú és háromfázisú inverterekkel is működik. Egyfázisú rendszerekhez, például egy kisebb házhoz csatlakoztatott otthoni akkumulátor, mint a LUNA2000 lehetővé teszi a hálózati áram nélküli működést.

Az energiatároló különlegessége, hogy akár napelemek nélkül is működik.  Az akkumulátorok éjszakai árammal is feltölthetők, hogy az olcsóbb éjszakai energiát nappal, a csúcsidőszak alatt adják le. A hatékonyság azonban természetesen magasabb a napelemekkel, amivel a rendszer gyakorlatilag ingyen működik. 

A Huawei sajtóközleménye alapján Maép

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©