Videojáték segíti az Egyesült Államokban a munkahelyi balesetvédelmet

Az illetékes amerikai kormányzati szerv különleges módot választott, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi balesetvédelemre. Mutatjuk a videót.

2014. június 23.

Az amerikai szövetségi kormány Munkaügyi Minisztériumának Munkaügyi Minisztériuma meglepő módját választotta a munkahelyi balesetvédelemre való figyelemfelhívásnak.

A minisztérium alá tartozó Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Hivatal (OSHA) egy online videójátékot jelentetett meg, hogy segítse az építési vállalkozókat a lehetséges munkahelyi balesetek elleni küzdelemben.

A Hazard Identification Training Tool, röviden Hazfinder című játék egy Floridában tartott konferencián debütált nemrégiben, amin az OSHA szakemberei együtt dolgoztak a szakmával, hogy azosítsák a legfontosabb építkezési balesethelyzeteket. A OSHA weboldalán egyébként bárki kipróbálhatja a játékot. A játék célja az oktatás, hogy a kisvállalkozók is megtalálják a különböző veszélyforrásokat.

Részlet a játékból

A játékhoz egy Unity3D bővítményt kell telepíteni a böngészőhöz, mivel a játék három dimenzóban mutatja a történeseket. A felhasználók egyébként több szemszögből is játszhatnak, lehetnek egy munkavállaló vagy a vállalkozás tulajdonosa is. "A veszély azonosítása kritikus része a sérülések elleni megelőzési programnak" - nyilatkozta az Equipmentworld.com-nak David Michaels az OSHA helyettes államtitkára. A hivatal azt várja a játéktól, hogy hozzájárul a munkahelyi balaesetek csökkenéséhez az Egyesült Államokban.

Videó:

Forrás: Equipmentworld.com

Fotó: Equipmentworld.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©