Újabb építőipari cég készül a tőzsdére

Újabb építőipari társaság, a dunaújvárosi Épduferr kapott támogatást Budapesti Értéktőzsde és a Pénzügyminisztérium közös pályázatán.

2021. október 06.

Újabb társaság, a 2004 óta működő, hazai tulajdonú ÉPDUFERR kapott támogatást a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénzügyminisztérium közös, a kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenésének finanszírozását elősegítő pályázatán.

A BÉT keddi közleménye szerint 40 millió forint, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a BÉT Mentor Program keretében az ÉPDUFERR. Az építőipari társaság a Megakrán, a DM-KER, a Gloster, az OXO Technologies, a ViVeTech, a NAP, a Polyduct és az Eprolius után a kilencedik, amelynek tőzsdére lépését elősegítheti a program. A társaság felkészülését és a tőzsdei bevezetés folyamatát kijelölt tanácsadóként a Navigator Investments támogatja, a papír bevezetésére és a kereskedés megkezdésére a tervek szerint legkésőbb 2022-ben kerülhet sor.

Az ÉPDUFERR fő tevékenysége az építőiparhoz kapcsolódik, elsősorban multinacionális vagy hazai nagyvállalati megrendelők számára végeznek fővállalkozói és generálkivitelezői feladatokat Magyarország egész területén, emellett építőanyag-kereskedéssel is foglalkoznak. A nemzetközi piacra lépést ugyanakkor kiegészítő szolgáltatásai, az idén elindított acélkereskedelem és acélfeldolgozás révén kívánja megvalósítani a társaság. A többi között ezt a lépést is támogatná a BÉT középvállalatok számára kialakított platformján, a BÉT Xtenden tervezett tőkebevonás.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a dunaújvárosi székhelyű ÉPDUFERR Zrt. 2020-ban 3,42 milliárd forint konszolidált árbevétel mellett 465 millió forint adózott nyereséget ért el. Az előző, 2019-es évet 3,24 milliárd forint árbevétellel és 477 millió forint veszteséggel zárta. Az 500 millió forint jegyzett tőkéjű társaság saját tőkéje 520 millió forint volt a tavalyi év végén.

A mentorprogramot 2017-ben indította el a BÉT. Ennek keretében a hazai kis- és középvállalatok 2022 végéig fordulhatnak támogatásért a Budapesti Értéktőzsdéhez az ELITE Program, illetve a tőzsdei megjelenés felkészülési költségeinek teljes vagy részleges támogatása érdekében. A BÉT Mentor Program kifejezetten azon vállalkozásokra fókuszál, amelyek felkészítésüket követően alkalmasak lehetnek a tőzsdei bevezetésre, illetve vonzó befektetési lehetőséget jelenthetnek a hazai intézményi vagy egyéni tőkebefektetők számára - jelezte közleményében a tőzsde.

MTI, 2021.10. 05.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Iparágunk szívdobbanása. Ezzel a szlogennel hívják a szervezők a szakembereket a baumára, az építőipari és építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések legnagyobb nemzetközi vásárára.

A második negyedévben ugyan csökkent az építési fázisba lépő projektek értéke, de továbbra sem beszélhetünk alacsony számokról. Viszont változatlan árakon a volumen ennél alacsonyabb lenne.

Nagy magyar sikerek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán. Négy kategóriában arany, egy kategóriában ezüst a magyar indulók mérlege az ingatlanszakma Oscar-jának nevezett versenyen.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©