Támogatás mobilház gyártásra

Mobilházgyártását fejleszti a Baufémszer Kft. több mint 200 millió forintból Szolnokon.

2022. március 10.

A Baufémszer közleménye szerint a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatást kaptak, csaknem 209 millió forintot - írták.

A vállalat termékköre az elmúlt években bővült előre gyártott mobilházakkal. Egy új gyártócsarnok építésére van szükségük, mivel a bútorgyártási tevékenységükhöz teljes egészében szükség van a meglévő telephelyük kapacitásaira. Az új gyártótérben lehetővé válik a termékpaletta bővítése, a koncentráltabb előkészítés és tervezés.  

A beruházás keretében vesznek egy gumikerekes rakodót és egy darut. Ezek az eszközök szükségesek a mobilházak telepítéséhez, a földmunkák, a nehezen megközelíthető helyeknél az elemek beemeléséhez, az összeszereléshez.  Korszerűsítik a fémszerkezetek és az épületasztalos-ipari termékek gyártását is.  A beruházás keretében jut pénz egy 22,5 kilowattos napelemes rendszer telepítésére, a dolgozók számára öltöző és étkező helyiség létesítésére is - tájékoztattak.

A  nyilvános cégadatok szerint a 2010 decemberében alapított, huszonöt embert foglalkoztató Baufémszer Kft. nettó árbevétele 2020-ban mintegy 200 millió, egy évvel korábban mintegy 190 millió forint volt. Adózott eredménye 2020-ban csaknem 10 millió forint volt a 2019-es több mint 4 millió forint után.

MTI 2022. március 9., képünk illusztráció.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©