Szakmai programok a Construma kiállításon

A kiállítás jó alkalom széles iparági eszmecserékre.

2024. április 08.

Idén 42. alkalommal, április 10-14. között rendezik a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakiállítást, Magyarország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb otthonteremtési fórumát. A kiállítás csokor része a lakberendezés legfrissebb trendjeit bemutató 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás, a RENEO, amely az építőiparhoz és a megújuló energiákhoz kapcsolódó témákat öleli fel, valamint a CONSTRUMA Kert. A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban több mint 400 kiállító mutatkozik be.

A hazai építőiparban tapasztalható visszaesés ellenére alig csökkent a kiállítói kedv az építőipari vállalkozások körében. A 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállításra és a 12. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállításra összesen közel 450 kiállító hozza el termékeit, újdonságait, szolgáltatásait. Az építőiparhoz kapcsolódó kiállítók a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, A jelű pavilonjában kapnak helyet. A növekvő fogyasztói igényeket figyelembe véve ugyanitt, de önálló területen rendezik a CONSTRUMA Kertet. Az OTTHONDesign ezúttal két pavilont (G és H) foglal el, itt mutatkoznak be a többi között lakberendezéssel és tervezéssel, bútorokkal, lakástextíliákkal foglalkozó vállalkozások, alkotók. A RENEO épületek megújuló energiaellátásával és felhasználásával kapcsolatos témái a D pavilonban láthatók. Szakmai fórumok, tanácsadás a CONSTRUMÁ-n

Az építkezéssel, lakásfelújítással és berendezéssel kapcsolatos termékek és szolgáltatások mellett a CONSTRUMA számos szakmai fórummal, kerekasztalbeszélgetéssel és konferenciával várja a szakembereket. A kiállítás fővédnöke, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) „Építőanyaggyártók és építőanyag-kereskedők a megrendelőkért” címmel tart konferenciát a kiállítás első napján. A Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete a kőipar új dimenzióiról rendez szakmai fórumot. A kiállításon tartják a Magyar Építész Kamara továbbképzését építész kamarai szakmagyakorlók részére, valamint a Budapesti Építész Kamara hivatalos továbbképzését, melynek címe: Magyarország szép 9.0 – Víz, idő, környezet itthon és külföldön. A rendezők idén is „életre keltik” a standokat: vezetett szakmai sétákat tartanak, ahol – előzetes regisztráció után - a kiállítók és a szakma találkozhat egymással. A napelem piac szereplői számára a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség szervezi meg a XVII. Szolár Konferenciát, ahol a terület szabályozásával és a piaci trendekkel foglalkoznak a részvevők. A Magyar Mérnöki Kamara ingyenes energetikai tanácsadást tart építkezőknek és lakásfelújítóknak a többi között a megújuló energia felhasználásáról, a megfelelő nyílászárók és szigetelő rendszerek kiválasztásáról. Lesznek gyakorlati bemutatók is: a TUDÁSÉPÍTŐ TEAM szervezésében ácsok, burkolók, kőművesek és festő-mázolók mutatják be szakterületüket. A CONSTRUMA Kerten rendezi a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége a XII. Magyar Kertépítő Versenyt.

Találkozik a design-szakma is. Az OTTHONDesign kiállításon ezúttal is számos program várja a látogatókat. A Lakberendezők Országok Szövetsége (LOSZ) díjtalan lakberendezési tanácsadást tart a kiállítás utolsó három napján. A szövetség kerekasztal beszélgetést is szervez, amelyen a különböző szakmák képviselői vitatják meg, hogyan segíthet az együttműködésük az ügyfélelégedettség javításában. Ugyancsak a LOSZ rendezi a DESIGNKockák című bemutatót is, amelyen a legújabb lakberendezési trendeket rendezik lakásbelsőkbe, enteriőrökbe – a szervezők saját bevallása szerint - a játékosság és a humor jegyében. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy várakozás előzi meg a magyar tervezők legújabb munkáit bemutató Magyar Design kiállítást, ahogy a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (FABUNIO) által szervezett Wood Like After és „Ezerszínű fa Extra – Játéktér” című bemutatóját is. Előbbire pályakezdő fa- és bútoripari szakemberek, asztalosok, bútortervezők hozzák el legújabb termékeiket. A Szőnyegtervezők Társasága „Zöld alternatíva a textiltervezésben” címmel rendez szakmai beszélgetést az OTTHONDesign kiállításon.

A CONSTRUMA megnyitóján adják át az elmúlt év legkiválóbb, legérdekesebb építőipari fejlesztéseinek a CONSTRUMA Díjakat. A díjazott termékek és szolgáltatások a kiállításon megtekinthetők. A nyertesekről lapunk összeállítása itt olvasható: https://www.maeponline.hu/hirek/ismet-construma/

Hungexpo sajtóközlemény;Címlapfotó: Construma 2022 (Glázer Attila)

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©