Ismét Construma

Kiállítás, vásár, szakmai rendezvények április 10-14. között a Hungexpo területén.

2024. március 28.

A CONSTRUMA csokor kiállításai 2024-ben is a megszokottak lesznek: CONSTRUMA 42. Nemzetközi építőipari szakkiállítás, OTTHONDesign 12. Otthonteremtési szakkiállítás. A kiállítást megelőzően kiosztásra kerültek a Construma díjak, az alábbiakban ezeket ismertetjük.

B Consulting Kft. - Telephelyi és építéshelyi beléptető konténer, üzemeltetési támogató rendszerrel

A pályázatban szereplő termék olyan mobil, kulcsrakész beléptető konténer, amely a telephelyi és építéshelyi beléptetést magas biztonsági szinttel kiegészítve teszi lehetővé. Felügyeleti, jogosultságkezelő és riporting funkciókkal is rendelkezik.  Pontos, precíz adatalapú információt szolgáltat a bent tartózkodókról a hatékony építkezési és telephelyi munkálatok kialakítása érdekében. A piaci igények alapján egyedi kiegészítők is felszerelhetők: kulcsmenedzsment, munkaidő nyilvántartás, dokumentum kezelés. Többféle azonosítási technológia használható a hagyományos kártyaolvasótól a biometrikus arcfelismerőig. Ez utóbbi megoldással csökkenthető a beléptetésre fókuszált adminisztratív munkafolyamatok ideje, kiküszöbölhető a kártyák elhagyásából, sérüléséből keletkező többletköltség. A termék teljes egészében magyar tervezésű, fejlesztésű, gyártású és forgalmazású.

 

Fronius Hungary Kft., Fronius International GmbH (gyártó) - Fronius Gen24 (Plus) 10.0 inverter

A Fronius GEN24 (Plus) 10.0 hibrid inverter a napelemes rendszer legfőbb eleme. Az inverter kompakt, sokoldalú és bővíthető, akár napelemes vagy akár tárolórendszerről, áramszüneti tartalék energiáról, fűtésről vagy e-mobilitásról legyen szó. A GEN24 Plus egyedülálló megoldások sorát kínálja. Az okos készülékdizájn és az intelligens szoftver együtt teszi lehetővé a gyors, rugalmas telepítést és karbantartást, valamint az optimális hozamot – a szolármodulok árnyékolása esetén is, külső optimalizálók igénybevétele nélkül. Áramszünet esetén kétféle áramellátási opciót kínál. Az időszakosan és halkan üzemelő integrált aktív hűtés ezzel egyidejűleg meghosszabbítja az élettartamot, ezáltal csökkenti az ökolábnyomot, valamint biztosítja a beruházás megtérülését.

Magyar-Norvég Kft., Jotul AS (gyártó) - Jotul F170 kályha 

A Jotul F170-es fatüzelésű kályha automata huzatszabályzó rendszerrel készül. A szabályzás kiküszöböli a helytelen felhasználói magatartásokból eredő tökéletlen égést, jobb hatásfokot és tisztább égetést biztosít. A kályha tartalmazza a Clean Burn égetési technológiát, mely alacsony emissziót biztosít lassú égetéskor is. A kályha külső levegőre köthető, a modern légtömör épületekhez is alkalmazható. A modern lakások automata kiegészítő fűtését biztosíthatja.
Az automatikus levegőszabályozás kiemelkedő energiahatékonyságot kínál, amely csekély környezetterheléssel párosul. A kályha ajtaja önzáródó és mágneses zárral rendelkezik, így könnyed használatot biztosít. Az egyedülálló automata szabályzó rendszer diszkréten jelzi, ha fát kell tenni a kályhára, mely után automatikusan beállítja a megfelelő légbetáplálást.

 

Weitzer Parkett Sales Kft., Weitzer Parkett Vertriebs GmbH (gyártó) - FlexFix padló

Rendkívül vékony (6,4 mm), nagyon gyorsan, egyszerűen fektethető, visszaszedhető, felújítható, átszínezhető, valódi fából készült felületű, hangcsillapító hatású svédpadló rendszer. Hűtőmágneshez hasonló mágnes lemezre kasírozott vékony (4,2mm) fa réteg, 1m x 14,5 cm fa svédpadló felületet képez. A fémlemez vastagsága 0,4mm, a hangcsillapító alátété 1,8 mm. Bármikor könnyedén visszaszedhető egyetlen elem is és cserélhető, akár a felület közepén is néhány perc alatt. Lefektetve semmiben sem különbözik egy vastagabb, tisztán fából készült parkettától.Természetes megújuló alapanyagokból, alapanyag takarékosan készül.

Nilan Kft., NILAN A/S (gyártó) - VP 18 M2 hőszivattyú

A VP 18 M2 aktív hővisszanyeréssel szellőzteti a lakást, amely az épületből elszívott meleg levegőben lévő energiát visszanyeri és átadja a befújt levegőnek. Az aktív hővisszanyeréssel működő szellőztető rendszer központi eleme egy hőszivattyú, melynek főbb részei az elpárologtató és a kondenzátor. A lakásból elszívott meleg levegőben lévő energiát az elpárologtató veszi fel, mielőtt azt a szabadba vezetnék. A kondenzátor ezután a kinyert energiát a friss levegőnek adja át. A hőszivattyú a hő 100%-át hasznosítja. A hőszivattyú reverzibilis hűtőkörrel rendelkezik, így nyáron a rendszer lehűti a lakásba áramló friss levegőt, a hűtés során keletkező hulladékhővel pedig elkészíti a használati meleg vizet.
A NILAN VP 18 M2 kompakt készülék társasházakban lakásonkénti egyedi megoldást kínál, ami a használati igények kielégítésénél, a rezsi elszámolásánál és az esetleges meghibásodásoknál jelent nagy előnyt.

 

Címlapfotó: Construma 2022 (Glázer Attila) ; termékfotók a gyártóktól.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©