November végén nyit a bauma CHINA

Javában folynak az előkészületek a november 24. és 27. sorra kerülő bauma CHINA 2020 előtt. Több mint 2800 kiállítót várnak Ázsia legjelentősebb építő- és bányagép-kiállítására.

2020. november 10.

Teljes gőzzel folynak az előkészületek a november 24. és 27. közt Sanghajban megtartandó bauma CHINA 2020 előtt. Az idei évben több mint 2800 kiállító lesz jelen Ázsia legjelentősebb építő- és bányagép-kiállításán. A show szervezőinek a koronavírus jelentette bonyodalmak dacára is sikerült megtölteniük a Sanghaji Új Nemzetközi Kiállítási Központ (SNIEC) mind a 17 csarnokát és a szabadtéri helyszíneket is, melyek együttes területe eléri a 300.000 négyzetmétert.

A rendhagyó körülmények ellenére is számos nemzetközi nagyvállalat kereste a lehetőséget, hogy képviseltethesse magát a rendezvényen. A kínai leányvállalatokkal vagy forgalmazókkal rendelkező cégek például kínai munkatársaikat küldik a helyszínre, így nem okoz gondot, ha az európai, amerikai, koreai vagy japán kollégák nem utazhatnak el Sanghajba.

Idén a jól ismert nemzetközi kiállítók közt ott lesz többek közt a Bauer Maschinen GmbH, a Bosch Rexroth Hydraulics & Automation, a Caterpillar, a Herrenknecht és a Volvo Construction Equipment. Ezen kívül Németország, Olaszország és Spanyolország képviseletében felállítanak majd három közös standot is, melyeken összesen 73 kiállító kap helyet több mint 1800 négyzetméternyi területen.

Természetesen a résztvevők közül sokan terveznek bemutatni a jövő kihívásaira választ kereső termékeket, így központi szerepet kapnak majd az intelligens és alacsony károsanyag-kibocsátású gépek, az elektromobilitás, és a távvezérlési technológiák is.

A bauma CHINA szervezői mintegy 130.000 látogatóra számítanak, akik közt a COVID-19 világjárvány következtében várhatóan túlsúlyban lesznek a kínaiak. Fontos, hogy az előzetesen interneten regisztráló érdeklődők számára a belépés ingyenes, míg a helyszínen megvásárolt jegyek 50 kínai jüanba kerülnek.

Szigorú szabályok a rendezvényközpontban

Továbbra is elsőbbséget élvez a kiállítók, látogatók és partnerek egészségének megóvása, ezért a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság és a Sanghaji Konferencia- és Kiállításügyi Társulás által közzétett járványügyi szabályokat és ajánlásokat a rendezvény folyamán szigorúan be kell tartani. A rendezett és biztonságos lebonyolítás érdekében a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek majd a különféle intézkedésekre és a higiéniai szabályokra, a helyszínen rendelkezésre állnak majd a megfelelő egészségügyi szolgáltatások, a résztvevőknek pedig online kell regisztrálniuk.

Élénkíti a gazdaságot a kínai kormány

A kínai kormány a közelmúltban számos lépést tett a gazdaság fejlesztése érdekében, és ezek első eredményei már egyértelműen észrevehetők. Mint közölték, az év első három hónapjában tapasztalt, koronavírus miatti visszaesést követően a második negyedévében Kína GDP-je már 3,2 százalékkal emelkedett. A kiegyensúlyozott monetáris politikától, illetve az infrastruktúra, egészségügy és fogyasztás terén megvalósított jelentős befektetésektől az év hátralevő részében a gazdasági tevékenység élénkülését várják.

Építőipar: újrainduló üzleti tevékenységek

Ami az építőipart illeti, az Off-Highway Research gazdaságkutató legújabb jelentése szerint Kínában az élénkítésre fordított összegek hatására idén elérheti a 14 százalékot az építőgép-értékesítések növekedése. Ez egyben azt is jelenti, hogy Kína az egyetlen nagyobb ország, ahol 2020 folyamán az értékesítések bővülése várható. Az építő- és bányagép-gyártók épp ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy újraindítsák üzleti tevékenységüket az ázsiai országban, emellett az iparági szereplők hálózatépítés és információcsere céljából igyekeznek személyes találkozókra is sort keríteni. Mint az építő- és bányagép-iparág legjelentősebb ázsiai rendezvénye, a bauma CHINA kiemelt szerepet tölt be ezen a téren.

További információk: www.bauma-china.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©