Megvannak a kivitelezők az újpesti vásárcsarnok és rendezvényközpontnál

A Hídépítő és a Kalotherm lett a befutó az Újpesten induló a vásárcsarnok és rendezvényközpont tervezésére és felépítésére kiírt pályázatnál.

2015. október 01.

A Hídépítő és a Kalotherm lett a befutó az Újpesten induló a vásárcsarnok és rendezvényközpont tervezésére és felépítésére kiírt pályázatnál.

Az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. által a Szent István téri vásárcsarnok és rendezvényközpont tervezésére és felépítésére meghívott vállalkozók közül a Hídépítő-Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft. és a Kalotherm Építőipari Zrt. kettőse lett a nyertes - az eredmény a szeptember 28-ai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A nyertesek - mint legalacsonyabb összegű ajánlattevők - nettó 5 milliárd 70 millió forintért végzik el a munkát.

A leendő vásárcsarnok és rendezvényközpont látványterve

A pályázat

A feladat két részből állt, ezekre külön-külön lehetett ajánlatot tenni. Az első rész a közműépítés és az útépítés, ezt a becsült 1,3 milliárd forinttal szemben 1 milliárd 83 millió forinttal nyerte el a Hídépítő-Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft. A második rész a tervezést és az egyéb kivitelezést foglalta magában, ezt a Kalotherm Építőipari Zrt. nyerte 4 milliárd forint helyett 3 milliárd 987 millió forinttal.

Az első részre ajánlatot tett még közösen a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a West Hungária Bau Kft., továbbá egyedül a STRABAG MML Kft. is. A második részre pedig szintén a SWIETELSKY Magyarország Kft - West Hungária Bau Kft. kettőse, továbbá a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. tett ajánlatot. 

A beruházás

Az épületben 2 szinten 120 férőhelyes mélygarázs, továbbá 15 olyan feltöltő hely lesz, ahonnan a piacot látják el áruval. Efölött helyezkedik el 2 szinten az élelmiszerpiac és - szintén 2 szinten - a kulturális rendezvényközpont. Ez utóbbi 1250 álló- és 521 ülőhellyel rendelkezik, míg a kistermek befogadóképessége 240 fő. A teljes épület - a piac és a kulturális központ együtt - 4160 fő befogadására alkalmas.

Az új vásárcsarnok a jelenlegi piaccal szemközti telken épül fel. A piac a felújítás idején is, nem zár be, nem költözik ideiglenesen máshová, végig üzemelhet. Az új csarnok megfelel majd a XXI. század kényelmi és tisztasági követelményeinek, a vásárlóknak nem kell rekeszeket kerülgetniük, és a felmosó vizet sem fogják a járda mellé az útra löttyinteni takarításkor. Normálisan lehet majd parkolni, tiszta, fűthető és átlátható lesz az egész. Az épület megépítése után a környezete is megújul, a tér is nagyobb lesz, új közösségi terek alakulnak ki, helyet adva a kerület rendezvényeinek.

Forrás:  Újpest-Káposztásmegyer (Facebook)
 
Fotó: S-ter.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©