LEGO-emberek is dolgoznak a Széll Kálmán téren

Egy magyar híroldal fotósa LEGO-munkásokat álított be a tér felújításán dolgozó szakemberek közé. Összefoglaltuk, hogy állnak az igaziak.

2015. április 23.

Zseniális fotósorozat jelent meg a Velveten. A lap fotósa, Németh Sz. Péter LEGO-munkásokat álított be a tér felújításán dolgozó szakemberek közé. Összefoglaltuk, hol tartanak a valódi munkálatok is.

A tér régóta tervezett felújítása idén január közepén indult, a budai közlekedési központ a Kész Kft. kivitelezésében nagy részben uniós támogatásból 5,3 milliárd forintból épül át teljesen. A megújult téren talán csak a metrókijáró ikonikus legyezőszerű épülete az egyetlen, ami megmarad, és azt is teljesen felújítják. Megújul a tér teljes burkolata, a használaton kívűli vágányokat ebontják, növelik a zöldfelületeket. 

A felújítás azonban egyelőre megnehezíti a budaiak hétköznapjait, a fonódó villamos-beruházás, és a nemrég indult 4-6-os villamos vágánycseréi is próbára teszik a Budán közlekedők türelmét. Április közepén például egy kamion és egy személyautó balesete okozott hatalmas torlódást a téren. A különböző ideiglenes forgalmi rendek várhatóan 2016 tavaszáig lesznek érvényben, ekkor adják majd át a felújított teret. 

Dolgoznak a LEGO-munkások (Velvet)

A felújítással kapcsolatban a Népszabadság cikke borzolta nemrég a kedélyeket, egy ügyvéd a munkálatok magas költségei miatt sikkasztás gyanújával tett feljelentést a rendőrségen. A beruházó BKK közleményben utasította vissza a vádakat, a honlapján részletesen cáfolta a hírlap által a témában feltett kérdéseket, noha titkosításra hivatkozva nem bocsátotta nyilvánosságra az egyes munkák tételes elszámolását.

A képek tanúsága szerint hatalmas a felfordulás a téren, folyik az eddigi térelemek bontása, és elkezdték a leendő új épületek alapozását is, de a területen dolgoznak már a fonódó villamospályák beruházásának munkásai is. Na meg persze a Velvet LEGO-emberei.

Egy női munkás háttérben a metróépülettel (Velvet)


Ők is törik a követ - háttérben a kivitelező kanalas kotrója pakolja az anyagot a szállítóra (Velvet)


A tér így néz ki most (2015.04.20.)

Fotó: Velvet/Németh Sz. Péter; BKK

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©