Az idei Construma díj nyertesei

A Construma Díjra a Construma, az OTTHONDesign és a Reneo kiállításokra bejelentkezett cégek pályázhattak. Több mint 20 pályázat érkezett, melyeket rangos szakemberekből álló zsűri bírált el.

2022. április 11.

A CONSTRUMA Díjra a Construma, az OTTHONDesign és a Reneo kiállításokra bejelentkezett cégek pályázhattak. Több mint 20 pályázat érkezett, melyeket rangos szakemberekből álló zsűri bírált el. A díjazott termékek a következők: 

 

Growatt SPA 4000-10000TL3 BH napelem technológiai berendezés, EU-Solar Zrt

A megújuló energiaforrások utáni folyamatosan növekvő igények a napelemes rendszerek széleskörű fejlesztését eredményezik. Egy ilyen egyre inkább elterjedő innovációs megoldás a hibrid technológia, amely lehetővé teszi többlettermelés esetén az energia eltárolását későbbi felhasználásra. A Growatt terméke lehetőséget biztosít arra, hogy egy már meglévő napelemes rendszert hibriddé alakítson át. A termék kiemelkedő tulajdonsága, hogy támogatja az utólagos rendszerfrissítést és új rendszer telepítését. Lehetőség van szabadon választható üzemmód beállítására, amelyek a fogyasztást, a visszatáplálást vagy az akkumulátorok feltöltésének prioritását szabályozzák. A Growatt termékét távolról lehet üzemeltetni és karbantartani.

 

Kingspan BioFicient biológiai szennyvíztisztító kisberendezés, Grand Union Kft

A Kingspan BioFicient mozgóágyas (MBBR) technológiát alkalmazó biológiai szennyvíztisztító kisberendezés úgy nyújt korszerű és kényelmes megoldást a csatornahálózattal nem rendelkező ingatlanok használói számára, hogy a keletkező szennyvíz kezelését megbízhatóan és költséghatékonyan végzi el. Kiemelkedő tisztítási hatásfokának köszönhetően megfelel a vonatkozó európai szabványnak is (EN:12566-3 – a kezelt víz gyökérzónás locsolásra alkalmas), ezért nem csak a környezetet, de a felhasználók egészségét is védi. A kettős biozónának és az automatizált működésnek köszönhetően a felhasználók rendszeres beavatkozását sem igényli. Elektromos fogyasztása csekély, szippantási igénye alacsony, üzemeltetése gazdaságos. Kivitelezése egyszerű és költséghatékony.

 

Leier klímafödém, Leier Hungária Kft.

A Leier Hungária Kft. pályázati terméke annyiban újdonság, hogy a Leier mesterpanel födémet kiegészítették felületfűtési és -hűtési csövekkel. Ezek 5-10 mm-re kerülnek beépítésre a födém alsó síkjától. A csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására, akár hőszivattyú kiszolgálására is. A rendszer kialakításából adódóan magas fűtési-hűtési teljesítményt, gyors reagálást és helyiségenkénti szabályozást tesz lehetővé. Azzal, hogy a felületfűtéshez, -hűtéshez szükséges, gépészetileg méretezett csőrendszer gyári körülmények között beépül a födémpanelbe, további jelentős helyszíni szakmunka megtakarítás érhető el, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap. A nagyarányú (födémnél ~ 75%) sugárzó hőleadás eredményeként 2-3 °C-kal alacsonyabb levegő hőmérséklet is elegendő az ugyanolyan hőérzet biztosításához. Ez ~15-18%-kal kevesebb energiabevitelt igényel. Az alacsony konvekciós érték (födémnél ~25%) elősegíti a szálló por mértékének csökkentését.

 

Kerapoxy Easy Design, Mapei Kereskedelmi Kft. 

A Mapei nyertes terméke kétkomponensű, dekoratív, saválló, könnyen felhordható és tisztítható epoxi fugázó anyag. Bakteriosztatikus adalékszert tartalmaz és BioBlock technológiával rendelkezik, amely megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a penészképződést a fugázó felületeken, ezáltal higiénikussá és biztonságossá teszi a csempézett felületeket. Kerámia burkolólapok, üvegmozaikok és kő anyagok fugázásához egyaránt alkalmas, akár 15 mm szélességben. Nagyon alacsony illékony szerves vegyületek (VOC) kibocsátású termék, így megőrzi az egészséget, és óvja a környezetet. Zárt szerkezetének köszönhetően a használat során nem színeződik és nem koszolódik el. A Kerapoxy Easy Design beltéri és kültéri padló- és falburkolatok fugázására is alkalmas.

 

ISOMASTER EPS 150 G hőszigetelő lemez, Masterplast Hungária Kft

z ISOMASTER EPS 150G javított hővezetési tényezőjű, grafitadalékkal ellátott, nagy terhelhetőségű hőszigetelő lemez. A grafitos adalékanyagnak köszönhetően 25%-kal jobb hőszigetelő a hagyományos EPS-el szemben. Így ennek eredményeként a termék energiahatékony, ami a fenntarthatóság szempontjából nem elhanyagolható. A hővezetési tényezője 0,030 W/m.K. Felhasználási területe széleskörű, egyaránt használható talajjal érintkező épületszerkezetekben, vízszigeteléssel védetten, talajon fekvő padlóban, lefelé hűlő födémen, beton, vasbeton aljzat alatt; illetve egyhéjú járható melegtető szerkezetekben, extenzív és intenzív zöldtetőben is. A beépítés nem igényel semmilyen újfajta eljárást vagy technikát, ezért könnyen megvalósítható műveletnek minősül.

 

Aux Kappa 3,5 kW monosplit klímaberendezés, Rotowill Kft

Az Aux Kappa 3,5 kW monosplit klima berendezés funkciói közül kiemelhető a négyirányú motoros légterelőállítást lehetővé tevő légbefúvó rendszer, a távirányító hőérzékelője alapján beállítható hőmérsékletet lehetővé tevő adaptív hőmérséklet szabályzó. Az integrált Wi-Fi vezérlés, a fagymentesítéshez hasznos temperáló funkció, vagy éppen a komfortérzetet nagy mértékben növelő csendes üzemmód szintén előnyös jellemzője.  A termékkel kapcsolatban – különösen koronavírusos helyzetben – az egészségvédelmet segítő innovatív funkciókat érdemes hangsúlyozni. Ilyenek a gombásodást nehezítő AntiFungus funkció, a lerakodó szennyeződéseket eltávolító iClean rendszer, és az UV sterilizálóval működő Health funkció. Az UV sterilizáló technológiának köszönhetően ugyanis a helyiség levegőjét akár 98% hatásfokkal lehet fertőtleníteni már 1 óra üzemeltetés után. Az esztétikus megjelenés, innovatív funkciók és stabil szervizháttér mellett ráadásul a kifinomult inverteres technológia révén a berendezés áramfogyasztása is igen kedvező.

 

Decork Facade parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat, Szépítők Bemutatóterem Kft

A Decork Facade parafa tartalmú vakolat és bevonati rendszernél a fenntarthatósági követelmények szerepelnek első helyen, még a funkcionalitást is megelőzik. A kiválasztott és ellenőrzött szemcseméretű (0-1 mm) parafa használata olyan kifinomult terméket eredményez, amely gyors és egyszerű alkalmazást tesz lehetővé bármilyen típusú belső vagy külső homlokzat elegáns, okos és funkcionális védelmére és díszítésére. A Decork Facade védi a homlokzatokat az esővíz felszívódásával szemben, köszönhetően kiváló tapadási képességének bármilyen típusú hordozón – fa, fém, szintetikus anyagok, cementtámaszok -, ami rendkívül funkcionális és sokoldalúvá teszi a felületi befejezést. A parafa alapanyag a termék hő-, hang-, rezgés- és antibakteriális szigetelési tulajdonságait is kedvezően befolyásolja.

Horváth Sándor, a Construma Díj Bizottság elnöke. A fotókat a cégek biztosították.

Címlapfotó: Glázer Attila

 

 

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©