Átadták a Gulner Gyula általános iskola új épületszárnyát

A projekt a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósult meg.

2023. augusztus 22.

Befejeződött a Külső-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott Gulner Gyula Általános Iskola új épületszárnyának építése. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében 5 új tanterem, konyha és étkező valósult meg. Az átadó eseményen részt vett Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Rihmer Aurél, a Gulner Gyula Általános Iskola igazgatója.

A Gulner Gyula Általános Iskola hátsó részén elhelyezkedő földszintes épületét elbontották és a helyére egy 40 x 12 – 15 méteres, új rész épült meg, amelyben 5 új tanterem, könyvtár, konyha és étkező kapott helyet. Az új épületrész alapterülete 825m2, a termek mellett vizesblokkokat, közlekedőket és szertárakat is kialakítottak. Az akadálymentes közlekedést egy személyi felvonó is segíti.

Az iskola főépülete 1926-ban épült 8 tantermes iskolaként, nem csak a kornak, de példamutatóan a jövőnek is megfelelő, időálló minőségben. A beruházásnak köszönhetően egy teljesen új épületrész jött létre, férőhelye jelentősen kibővült, 156 fővel emelkedett, amely képes befogadni a megemelkedett tanulólétszámot, így immár 616 tanuló befogadására vált alkalmassá. A beruházásnak köszönhetően az itt tanuló gyermekek megújult iskolában kezdhetik a 2023/24-es tanévet.

A BMSK jogutódjaként az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata megbízásából megvalósult projekt teljes összege bruttó 930.378.083 Ft, mely hazai forrásból valósult meg a TÉR Kft. kivitelezésében.

Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóközlemény

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©