A világ legnagyobb tetőfarmját építették fel New Yorkban

A Brooklyn Grange civil szervezet létesített egy 6500 négyzetméteres tetőfarmot New York Brooklyn városrészében.

2014. február 26.

6500 négyzetméteren hozott létre egy new yorki civil szervezet, a Brooklyn Grange tetőfarmot New York Brooklyn városrészében.

A farm egy síktetős ház tetejére került, és létrehozását az Egyesült Államok Környezetvédelmi Minisztériumának esővíz kezelő alapja is támogatta. Nem hiába, hiszen a tetőkert, amellett, hogy élelmiszert termelt, 1 millió gallon (3,78 millió liter) esővizet is visszatart évente, jelentősen tehermentesíti a városrész szennyvízkezelő telepét is. Így csökkentve áttételben a New York közeli nyílt vizekbe jutó szennyvíz mértékét is.

new york tetőfarm 01

 A tetőfarm látképe

A Navy Yard, igazi New York-i legenda, ha bármelyik nyolcvanéves new yorkit megkérdezünk, biztos, hogy dolgozott a haditengerészet egykori bázisán, melyet végleg csak 1966-ban hagyott el a haditengerészet. Azóta vállalkozók, művészek, civil szervezetek találták meg maguknak az üresen álló épületeket, nem csoda, hogy a Brooklyn Grange is ezt a helyszínt választotta a második farmja létrehozásához. A farm a maga 6500 négyzetméterével jelenleg a legnagyobbnak számít a világon, de a szervezet további farmok létrehozását is tervezi.

Videó:

Forrás: 548oranewyorkban.blog.hu, Booklyngrangefarm.com

A kép forrása a Booklyngrangefarm.com.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©