A Swietelsky dolgozik a Thököly úton

November végére teljesen megújul a Thököly út Hernád utca és a Dózsa György út között. A kockaköveket modern burkolat váltja.

2013. szeptember 25.

Búcsút inthetnek a közlekedők a Thököly út Hernád utca és Dózsa György út közti szakaszán a rázós kockaköveknek, az útszakasz november végére teljesen megújul.

Budapest VII. kerületének egyik legfontosabb, ugyanakkor igen leromlott állapotú útszakasza a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ idei útfelújítási programjának részeként, az M4-es metró Baross téri felszíni rendezési munkáival szorosan összehangolt munkavégzés keretében újulhat meg. A munkálatok július 30-ától kezdődtek és várhatóan november 30-áig befejeződnek.

A BKK által kiírt még a tavasszal kiírt nyílt közbeszerzési eljárás nyertese a SWIETELSKY Magyarország Kft. volt, a cég az erősen leromlott állapotú útszakaszt nettó 179 millió forint áron újítja fel.

thököly 01 Egyszerre akarnak végezni - Július vége óta dolgoznak a Thököly úton (BKK)

A munka során megközelítőleg 322 méter hosszban kicserélik az úttest teljes pályaszerkezetét, elbontva a nagykockakő burkolatot és a villamospályát, valamint a felhagyott villamosvonal felsővezeték-rendszerét.  Átépítik a buszmegállókat is, így az itt közlekedő autóbuszok járatai hamarosan bazaltburkolatú öbölbe tudnak majd beállni.

A közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében a Thököly út ezen szakaszán található öt gyalogátkelőhellyel együtt a közvilágítási hálózat is megújul, két új villanyoszlopot is elhelyeznek a Hernád utcai gyalogos átkelőhelynél. Az új zebrák kialakításakor figyelnek az esélyegyenlőségi elvárásokra, a mozgáskorlátozottakra. A vakok és gyengénlátók közlekedésének biztonsága érdekében valamennyi útcsatlakozásnál lesüllyesztik a járdaszegélyeket. A felújítás során a városközpont felé középen vezetett buszsávot alakítanak ki, ugyanakkor az úttest mindkét oldalán lesz kerékpársáv, a jobb oldalon pedig parkolósáv létesül.

thököly 02

Már látszik az új járdaszegély (BKK)

A Thököly út felújítása több szakaszban valósul meg. A Baross tér felszínrendezési munkáit végző kivitelező szerződéses feladata a Thököly út felújítása a Baross tér és a Hernád utca közötti szakaszon. A Baross téri felszínrendezési munkák és a Hernád utca és Dózsa György út közötti  kivitelezési munkák összehangoltan zajlanak. A BKK tervei a kivitelezők egyszerre végeznek velük, így a forgalom egyszerre indulhat majd meg a teljes Thököly úton.

A helyszín térképen: Nagyobb térképre váltás Forrás: BKK A képek forrása a BKK, Fotók: Nyitrai Dávid

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©