A magyar építőipar erősítéséről tárgyaltak

Varga Mihály pénzügyminiszter Koji Lászlóval, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével találkozott.

2024. március 22.

A kedvezményes lakásáfa meghosszabbításáról és a magyar építőipari vállalkozások versenyképességének javításáról egyeztetett Varga Mihály pénzügyminiszter Koji Lászlóval, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével a Pénzügyminisztériumban (PM) - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t.

A megbeszélést követően a tárcavezető kiemelte: az építőipar a magyar gazdaság teljesítményének 6 százalékát adja, közel 400 ezer embernek ad munkát, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az ágazat támogatására és fejlesztésére.

Az egyeztetésen az ÉVOSZ elnöke ismertette az ágazat legfontosabb kihívásait és javaslatait, így egyebek között a kedvezményes, 5 százalékos lakásáfa meghosszabbítását, a magyar építőipari cégek versenyhelyzetének javítását és a munkavállalók lakhatási támogatásához kapcsolódó kedvezmények növelését.

A kormány az elmúlt évtizedben számos intézkedéssel segítette az építőipar teljesítményét, így egyebek között a családi otthonteremtési kedvezménnyel, a babaváró támogatással, valamint adókedvezményekkel és áfa-visszatérítéssel. 2016 óta összesen több mint 267 ezer család kapott otthonteremtési támogatást 840 milliárd forint összegben - olvasható a PM közleményében.

MTI, fotó: NIF

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©