Új ollós emelők a Haulotte-tól

2020. november 17.

Környezetbarát „kék” stratégiájának részeként a Haulotte Group november elején jelentette be két új PULSEO mobil személyemelőjének érkezését, melyek közlésük szerint forradalmasítják a hasonló eszközök piacát. A HS15 E és HS18 E terepes személyemelők (Észak-Amerikában típusjelük HS4390 E, illetve HS5390 E) különleges funkcióikkal új távlatokat nyitnak mind az alkalmazási lehetőségek, mind a munkaönállóság terén, teljesen elektromos hajtásrendszerük pedig a dízelmotoros gépektől megszokott kiváló teljesítményt nyújtja. Az elmúlt évek ilyen irányú törekvéseit követően az új generációs emelőkkel a cégcsoport újabb lépést tesz a sokoldalúság és a környezetbarát alternatívák felé vezető úton.

Legyen szó bármennyire nehéz terepről is, a HS15 E és HS18 E ollós emelők a gyártó szerint mindig ideális megoldást jelentenek, ugyanis könnyedén legyűrik az akadályokat, és akár 45 százalékos emelkedőkkel is megbirkóznak. Ennek érdekében az oszcilláló első tengely lehetővé teszi, hogy a kerekek egyenetlen felületeken is mindig érintkezzenek a talajjal, és így megmaradjon a tapadás. Eközben a négykerék-meghajtás gondoskodik a nyomtaték tökéletes elosztásáról és kihasználásáról. Olyan helyzetekben, mikor csökken a tapadás, a manuális differenciálzár biztosít extra vonóerőt, hogy a gép a komolyabb kihívást jelentő terepen se akadjon el. Az egyenetlen felületeken is biztonságos emelést garantáló kitalpaló támaszokkal az új PULSEO mobil személyemelők akár 5 fokos rézsűkön is használhatók, terepen történő mozgatás közben pedig a nagy hasmagasság védi a gép alkatrészeit.

 

A HS15 E és HS18 E emelők figyelemreméltó terhelhetőségükkel támogatják még a legnagyobb igénybevételt jelentő alkalmazásokat is (burkolás, szigetelés, karbantartási munkák, stb.), ugyanis 750 kg súlyt, illetve 4 személyt képesek felemelni.

A nagyméretű kosár hosszúsága a toldatokkal eléri a 7,4 métert, emellett a gyorsabb és egyszerűbb munka érdekében a HS15 E maximális, a HS18 E pedig legfeljebb 13 méteres munkamagasságba emelve is mozgatható.

A 100 százalékban elektromos kivitelű HS15 E és HS18 E károsanyag-kibocsátás nélkül üzemeltethetők, ami azért igen fontos, mert napjainkban egyre több vállalat és település tesz lépéseket ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében. Ennek megfelelve a két új modell tiszta alternatívát kínál például zöld építési munkaterületekhez vagy olyan zónákhoz, ahol alapkövetelmény az alacsony emisszió. Mivel nyomot nem hagyó abroncsokkal is elérhetők, a gépek használhatók érzékeny kül- és beltéri felületeken is. Emellett a PULSEO család legújabb tagjait csendes működés jellemzi (elektromos módban legfeljebb 60 dB), ezzel jó megoldást jelentenek zajcsökkentett övezetekhez, ahol a közelben tartózkodók zavarása nélkül dolgozhatnak.

 

A PULSEO ollós emelőket úgy tervezték, hogy mind az akkumulátorok kapacitása, mind az energiafogyasztás optimális maradjon. 48 voltos akkucsomag garantálja az egész napos munkához szükséges hatótávot, míg a munkaterületen fellelhető infrastruktúrához illeszkedve háromféle töltési mód áll rendelkezésre:

  • Az elsődleges töltővel hagyományos 110 - 230V egyfázisú hálózatról tölthető fel az akkumulátor a műszak végén.
  • Az opcionális háromfázisú gyorstöltővel 3 óra alatt 80 százalékos töltöttségi szint érhető el.
  • A HS15 E és HS18 E felszerelhető egy szabadon cserélhető, ki- és beszerelhető hatótávnövelővel (azaz range extenderrel), amivel az akkumulátorok úgy is gyorsan feltölthetők, hogy közben a gép teljesen üzemképes marad. Egyetlen hatótávnövelő a HS15 E vagy HS18 E emelők több példányához is használható.

Az új PULSEO modellekbe a Haulotte Activ’Energy Management System elnevezésű energiagazdálkodási rendszer kerül, amely nemcsak a töltési görbét szabályozza, de beépített karbantartási programokat is tartalmaz, illetve figyelmeztet a megelőző karbantartásokra az akkumulátor teljesítményének és élettartamának optimalizálása érdekében. Ezen kívül a gyártó egyszerű vízfeltöltő rendszerrel is felszereli a HS15 E és HS18 E típusokat, vagyis csökken a szervizesek napi munkaterhelése, és kevesebb energiát kell karbantartásra fordítani.

Nagy sikernek örvendő PULSEO termékcsaládjának bővítésével a Haulotte tovább erősíti jelenlétét a terepes és elektromos személyemelők piacán. A sokoldalú HS15 E és HS18 E modellek a figyelemreméltó terepjáró képességeket és kiemelkedő terhelhetőséget környezettudatossággal párosítják, míg a különféle töltési lehetőségekkel minden munkaterülethez jól passzolnak. További előnyként az egyszerű szervizelhetőség és a fejlett fedélzeti rendszerek jelentősen csökkentik a karbantartási költségeket.

Haulotte Group termékismertetője alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©