Új Hidromek homlokrakodó

2021. május 06.

A Hidromek új, HMK 635 WL típusjelű homlokrakodója a nehéz ipari feladatokra szabott rakodógép. A gyártó szerint a gép kiemelkedő felszakítóerőt és remek irányíthatóságot biztosít kőbányákban, betonkeverő-telepeken, ipari üzemekben, és más, komoly kihívást jelentő munkahelyeken.

Az új munkagép erejének és környezetkímélő üzemeltetésének a Stage V besorolású dízelmotor a kulcsa, mely 282 Le teljesítmény mellett 1200 Nm nyomatékot képes leadni. Ehhez alapkiépítésben 20,6 tonnás üzemkész tömeg és 3,5 köbméteres kanálméret társul. A már alacsony fordulaton is rendelkezésre álló nagy nyomatéknak köszönhetően a fogyasztás a körülményektől függetlenül alacsonyan tartható.

A HMK 635 WL öt előre- és három hátrameneti fokozattal rendelkező powershift váltóval rendelkezik. A gyártó kiemeli, hogy ez a váltásokat igen gyorssá és finommá teszi. Említést érdemel a TIPSHIFT elnevezésű funkció is, mellyel rakodási munkák közben a vezető gyorsan, egyetlen gombnyomással válthat menetirányt anélkül, hogy a váltókarhoz nyúlna. E megoldás a biztonságot is szolgálja, hisz használatával a figyelem még inkább a kormányzásra összpontosítható.

A gyártó a fülke és a munkakörülmények javítását célzó újításokat azt sem felejti el hangsúlyozni.E szerint a rakodó panorámafülkéje nemcsak kitűnő kilátást biztosít, de hangszigetelésére sem lehet panasz. Ezt egészítik ki a kényelmes munkahely érdekében az olyan funkciók, mint például a fűtött, állítható és légrugós vezetőülés, a teljesen automatikus légkondicionáló, a számtalan tárolórekesz, a padlógázra a váltót visszakapcsolásra utasító kickdown-kapcsoló, illetve az érintőképernyős kezelőfelület. Hasonló célt szolgálnak az ergonomikus elhelyezésű légbefúvó rostélyok, melyekre az ablakok párátlanításában is jelentős szerep hárul.

A HMK 635 WL részegységei jól hozzáférhetők, és elérésükhöz nem szükséges felmászni a gépre, többek közt az üzemanyagfeltöltés és az akkumulátor karbantartása is megoldható. A fülke 35 fokban, míg a motorburkolat 80 fokban billenthető, utóbbi elektromosan, vagyis a motor alkatrészeihez sem bonyolult hozzáférni. A két részben nyitható motorburkolat, illetve a motor és váltó elkülönítése szintén a karbantartás és szervizelés megkönnyítését szolgálja, az alapfelszereltség részét képező billenthető fülke pedig gyorsabbá teszi az ilyesféle műveleteket. Az igény szerint automatikusan vagy manuálisan is megfordítható forgásirányú ventilátornak köszönhetően szükség esetén a hűtő tisztítása is könnyen megy, ami nagy könnyebbség, ha a gép erősen poros környezetben dolgozik. Márpedig pont ilyen munkakörnyezetre tervezték.

A Hidromek sajtóanyaga alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Scheuerle fejlesztések szélerőmű egységek szállítására

Az új K25 L moduláris járműplatform fejlesztése során a Scheuerle a magas tömegközéppontú szállítmányok biztonsági szempontjaira összpontosított

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©