Négy új Yanmar minirakodó érkezik

A Yanmar március közepén a CONEXPO szakkiállításonmutatta be új gumihevederes minirakodó-családját.

2023. március 27.

A család tagjai ezúttal nem csupán a cég ASV nevű testvérvállalatának átemblémázott modelljei.  A 67 és 103,5 lóerő közti teljesítményű TL65RS, TL75VS, TL80VS és TL100VS rakodógépeket házon belül fejlesztették a Yanmarnál különféle építőipari célterületekre. A TL100VS sorozatgyártása a tavasz folyamán kezdődik meg, de a többi három gép is még idén gyártásba kerül.

Teljesítmény

Mint a Yanmar képviselői Las Vegas-ban elmondták, a széria minden tagját úgy tervezték, hogy tartósságuk révén bírják a gyűrődést építőipari felhasználáskor, miközben az amerikai Tier 4 Final emissziós normának megfelelő dízelmotorok gondoskodnak a kellő erőről. Bízva az új rakodógépek tartósságában, minden modellre kétéves vagy 2000 órás garanciát vállal a gyártó.

Egységesen szériafelszerelés lesz a rugós felfüggesztésű ülés, ahonnan akadálytalan körkörös kilátás nyílik a gép környezetére. Szintén nem kell felárat fizetni az első-hátsó LED-es világításért sem, míg a rendelhető extrák sorát többek közt oldalvilágítás-csomag gyarapítja. Az alkalmazott torziós rugós felfüggesztés a Yanmar szerint nemcsak a menetkomfortra van jó hatással, de az anyagszóródást is csökkenti.

Borulás vagy más vészhelyzet esetén a tetőn elhelyezett vészkijárat fokozza a biztonságot.

TL100VS kompakt rakodó

Hatékonyság

A most bemutatott modellekhez számos hatékonyságnövelő extra rendelhető, azonban a 18 cm képátlójú színes kijelző alapfelszerelés, melyről több említésre érdemes funkció is elérhető:

  • ISO vagy H kiosztású állítható kezelés
  • Állítható hidraulikarendszer 114-151 liter/perc szállítási teljesítménnyel
  • Gombnyomásra beállított helyzetbe visszatérő szerelék
  • Előre beállítható pozíció az egyes munkaeszközökhöz
  • Automatikus menetstabilizáló
  • Automatikus kétfokozatú menetelés
  • Kétirányú önszintezés

A Yanmar szerint a fenti hasznos funkciók az új gépkezelők betanulási folyamatát is nagyban megkönnyítik, felgyorsítják.

Telemetria

Az új minirakodókhoz is megrendelhető a gyártó minikotró-családjából már ismert SmartAssist telemetriarendszer, melynek szolgáltatásai a hibák érzékelésétől és értesítések küldésétől a valós idejű helyzetjelentéseken át a napi munkajelentésekig terjednek. Ezen felül a SmartAssist lopásgátló szerepet is betölt, ugyanis lehetővé teszi, hogy a tulajdonos értesítést kapjon, ha a gép elhagyja az előre beállított területet.

https://www.youtube.com/watch?v=tOnmsK7YTig

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©