Már kapható a Volvo új kerekes rakodója legóból

2014. augusztus 21.

Akik igazán korán kezdik a karácsonyi ajándékon való gondolkodást, idén különösen jól járhatnak, hiszen már rendelhető az Amazonon a Volvo és Lego együttmüködésének terméke, a Volvo L350F kerekes rakodójának élethű legómása.

A Németországban, 2014. január 29. és február 3. között megrendezett Nürnbergi Játékvásáron a játékóriás LEGO-csoport bemutatta a LEGO Technic sorozatának legújabb vezető modelljét, a Volvo L350F kerekes rakodót. Amerikában pedig a március eljén lévő Conexpón debötált a Volvo standján.

A több mint 1600 darabból álló, távvezérelt modell a LEGO Technic csapat és a Volvo Construction Equipment nyolc hónapos együttműködésének eredménye. A modell nem csak alkatrészeinek összege, további kihívásként egy hasonlóan lenyűgöző A25F csuklósdömperré is átalakítható.

 

A karácsonyi időszak nagy kedvence lehet

A munka

A LEGO Technic a LEGO csoport 37 éves almárkája, melyet innovatív és fejlett műszaki modelljei tesznek népszerűvé. A LEGO fő vonalától eltérően, az építőelemek, komplex mozgatható elemek létrehozásához, összekötő műanyag rudak és alkatrészek széles választékával vannak kiegészítve, beleértve fogaskerekeket, tengelyeket, csapokat és hossztartókat. A modellek célja, hogy valódi hasonmásaikat mind forma, mind funkció terén a lehető legjobban utánozzák.

Hogy megalkothassák az L350F kerekes rakodó élethű hasonmását, a LEGO Technic formatervezői részletekbe menően tanulmányozták a Volvo gépeket, ellátogattak egy gyártó üzembe, és kipróbálták a gépek kezelését is.

A modell

Az eredmény, egy nagyon kidolgozott modell, mely halad, kormányozható, emelésre és rakodásra is képes, még nehéz terepen is. Ráadásul a szűrők eltávolíthatók, a hűtő kibillen, a dugattyúk mozognak, és még a motor is zöldre van festve - pont mint egy valód Volvo L350F-nél.

Az ellenálló modell rakodókarja több mint 1 kg-ot tud emelni - a kanál pedig a LEGO Technic által valaha megalkotott legnagyobb különálló elem. A LEGO Technic Volvo L350F kerekes rakodóját elsősorban 11-16 éves gyerekeknek szánták, de nagy valószínűséggel felnőtteket is vonzani fog.

Videó:

Forrás: Equipmentworld.com, Volvoce.com

Fotó: Equipmentworld.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©