Komatsu: intelligens gépvezérlés 2.0

A Komatsu néhány napja jelentette be az intelligent Machine Control 2.0 rendszerrel ellátott kotrók európai bevezetését.

2020. július 01.

A Komatsu Europe néhány napja jelentette be az intelligent Machine Control 2.0 (iMC 2.0) rendszerrel ellátott, vadonatúj PC210LCi‐11, PC290LCi‐11 és PC290NLCi‐11 típusjelű kotrók piaci bevezetését. A vállalat úttörő, gyárilag integrált gépvezérlő megoldásának eddigi sikereire építő modellek az európai piacon hivatottak bővíteni a Komatsu termékpalettáját, vagyis a jövőben még több vásárlónak lesz alkalma megismerkedni az intelligent Machine Control nyújtotta előnyökkel.

Beszédes adat, hogy az intelligent Machine Control 2013-as bevezetése óta a cég vásárlói csak Európában több mint 1 millió munkaórányi tapasztalatot gyűjtöttek a rendszert használó kotrókkal. Ehhez társult a Komatsu-forgalmazók tapasztalt szakembergárdája által nyújtott támogatás, így a gyártó ügyfelei a piacon egyedülálló minőség, megbízhatóság, pontosság és teljesítmény mellett egy élesben bizonyított, automatizált földmunkákra képes rendszerhez juthattak.

A három új kotrómodell európai színre lépése számos további intelligens funkciót hoz magával, melyekkel még magasabb szintre lép a gépek – és ezzel a teljes munkaterület – termelékenysége és hatékonysága:

A kanálbillentést automatizáló Komatsu Auto Tilt Control leginkább a rézsűkön és árkokon végzett munkákat könnyíti meg, emellett növeli az ásási munka pontosságát, és segíti a kanál kapacitásának maximális kihasználását. Alkalmazásával a kanál automatikusan, a gépkezelő beavatkozása nélkül áll be a tervezett felületnek megfelelő szögbe.

A Bucket Angle Hold funkció a kanálszög automatikus tartására szolgál, azaz a kezelőnek nem kell kézzel állítania a kanál állásszögét a gém mozgatásakor. Miután megadta a kívánt szöget, az automatika mindvégig tartja azt, bármilyen mozgást végezzen is a gémszerkezet.

Újdonság az iMC 2.0 bevezetésével párhuzamosan érkező monitor is, melynek páratlan ergonómiája többek közt az okostelefonokéhoz hasonló, azonnal átlátható menürendszerből fakad. A kijelző nemcsak könnyebb és vékonyabb lett, de a megnövelt memóriakapacitásnak hála villámgyors is.

A fentiek mellett a Komatsu intelligent Machine Control 2.0 rugalmasság és használhatóság terén is új távlatokat nyit, melyben komoly szerepe van a billenőkanalakhoz fejlesztett új IMU szenzornak. A könnyen felszerelhető és kalibrálható érzékelő elősegíti a szerelékek és a gép lehető legjobb kihasználását azáltal, hogy a különféle billenőkanalak tökéletesen integrálhatók a kotró vezérlőrendszerébe.

Természetesen az új PC210LCi‐11, PC290LCi‐11 és PC290NLCi‐11 modellek megkapták a Komatsu intelligent Machine Control eddigi funkcióit is – ilyen például a kanalat és a gémet a kívánt felület elérésekor automatikusan megállító Auto Stop Control, vagy a felületképzést megkönnyítő Auto Grade Assist és Minimum Distance Control. E funkciók mára munkaórák ezrein át segítették a könnyű, gyors és biztonságos anyagmozgatást, míg a gépkezelőknek nem kellett aggódniuk az esetleges túlkotrás miatt.

Forrás: Komatsu Europe International N.V.​

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©