Kioti traktorok a magyar piacon

A traktorok széleskörű építőipari és mezőgazdasági felhasználásuk miatt népszerűek. 2024-től a VERBIS Kft. lett a Kioti traktorok magyarországi disztributora.

2024. január 11.

A Daedong Corporation, a KIOTI traktorok gyártója, egy dél-koreai mezőgazdasági gépgyártó, melyet 1947-ben alapítottak. 1949 óta fejlesztenek motorokat, 1968 óta traktorokat, és 1983 óta globális gyártóvá növekedtek. Gyártási kapacitásuk évente 40 000 traktor, a kompakt traktor kategóriában (60 LE-ig) harmadik helyen szerepelnek az észak-amerikai eladási statisztikában. A Daedong motorgyár évente 62 400 dízel motort gyárt saját márkájú gépeikhez és más gépgyártóknak együttesen.

A KIOTI traktorok széles körű felhasználásuk és megbízhatóságuk révén népszerűek a piacon. Elérhetőek fülkés és borulókeretes, négykerékhajtású, automata hidrosztatikus, powershift és szinkronizált sebességváltóval szerelt változatokban. A homlokrakodó adapter, front hidraulika és front TLT hajtás széles körű felhasználhatóságot kölcsönöz a traktoroknak.

A kis-kompakt traktorok  TLT hajtással is rendelhetőek, így fűnyíró adapterrel nagy teljesítményű gyepkarbantartó célgépekké változtathatóak. A kis-kompakt és kompakt kategóriákban is rendelhető homlokrakodó adapterrel a traktorok a kisebb állattartó telepeken is használhatók.

A KIOTI keskeny nyomtávú ültetvény traktorai  alternatívát jelentenek a kertészetek, gyümölcsösök és szőlészetek számára. A KIOTI traktorcsalád a kis-kompakt traktorok, keskeny nyomtávú, kommunális és univerzális mezőgazdasági traktorok gépkategóriákat teljeskörűen lefedi a 21-140 LE-s kategóriában. Úgy fejlesztik gépeiket és az informatikai Smart Management rendszert, hogy megfeleljenek a "Precíziós Mezőgazdaság" és "Okos Farm" jövőbeli követelményeinek.

A koreai gyártó saját fejlesztésű CRDI dízel motorjait szereli traktorjaiba, amelyek lefedik a teljes 10-140 LE teljesítmény tartományt.

A legújabb HX széria a 3,833-literes, elektronikus vezérlésű common rail Daedong motort kapta, amelyek 95-140 LE teljesítménnyel érhetőek el. A HX traktorcsalád kifejezetten a mezőgazdaság számára készült, a kis és közepes méretű gazdaságok univerzális traktoraivá válhatnak. A 8 fokozatú Powershift (32*32 fokozat 8x4) váltóval pedig alkalmasak mind állattartó, mind szántóföldi munkákhoz. A 118 l/perc hidraulikus térfogatáram jelentős hidraulikus teljesítményt biztosít speciális adapterek működtetéséhez is. A közel 5 tonnás hátsó emelőképességük elegendő a kategóriájukban használatos függesztett eszközök emeléséhez. A Deluxe fülke ergonómiája, a felhasznált anyagok minősége, a kijelzők és kezelőszervek elhelyezése ideális munkakörnyezetet biztosít a gépkezelő számára.

Forrás és fotó: Verbis Kft

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©