Elektromos JCB loadall az év bérleti terméke

A JCB 525-60E elektromos Loadall teleszkópos rakodógép nyerte el a rangos Év Bérleti Terméke díjat.

2021. november 10.

A JCB 525-60E elektromos Loadall teleszkópos rakodógép nyerte el a rangos Év Bérleti Terméke díjat a 14. alkalommal megrendezett éves Európai Eszközbérleti Díjkiosztón.

A díjátadóra az Európai Eszközbérleti Szövetség (ERA) és az International Rental News szaklap közös szervezésében került sor Amszterdamban.

A múlt évben bemutatott 525-60E a legelső tisztán elektromos modell a JCB Loadall teleszkópos rakodógépei között a koncepció 1977-es megszületése óta. „A JCB a gépbérleti piac tiszta, alacsony károsanyag-kibocsátású eszközök iránti igényére reagált, és az új elektromos Loadall – amellett, hogy hatékony és termelékeny gép – egyben jól megmutatja a cég szándékait is” – fogalmazott az ERA-díj zsűrije.

A zéró emissziós anyagmozgatási megoldást kínáló 525-60E rakodógépet úgy tervezték, hogy teljesítény tekintetében felvegye a versenyt hagyományos dízelmotorral szerelt társaival. További előnye az elektromos üzemnek a zajszint jelentős csökkenése is, melynek köszönhetően a Loadall huzamosan is üzemeltethető érzékeny, városi munkaterületeken.

Külső méretek tekintetében sem történt változás a dízel testvérmodellhez képest, és megmaradt a 3,7 méteres külső fordulási sugár is. Az 525-60E legnagyobb emelési kapacitása 2500 kg, amely a maximális, 6 méteres emelési magasságon is mindössze 2000 kg-ra csökken. Az elektromos gépet úgy tervezték, hogy hasonló ciklusidőkkel dolgozhasson, mint a dízelmotoros változat, miközben semmit sem veszít teljesítményéből.

JCB sajtóközlemény, fotó:JCB

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©