Lassult az építőipar csökkenése az euróövezetben

A csökkenés közel két éve tart.

2024. március 11.

Februárban lassuló ütemben, de így is a 22. egymást követő hónapban csökkent az építőipar teljesítménye az euróövezetben a Hamburg Commercial Bank (HCOB) és a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet szerdán publikált felmérése szerint.

 Februárban 42,9 pontra erősödött az euróövezeti építőipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke a januári 41,3 pontról, a lakásszektor teljesített továbbra is a leggyengébben az ágazaton belül. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.

Februárban erőteljesen, október óta legnagyobb mértékben estek vissza az új rendelések, mivel továbbra is korlátozottak a keresleti feltételek. Pozitív viszont, hogy a foglalkoztatási szint kilenc hónapja legkisebb mértékben csökkent, miközben a cégek borúlátása enyhült a következő 12 hónap kilátásait illetően. Az inputköltségek négy hónapja legkisebb ütemben nőttek februárban.

Hamburg Commercial Bank, Standard and poor’s Global Market Intelligence via  MTI

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©