A rossz időjárás szólt közbe a Strabagnak

2013. szeptember 05.

 A zord időjárás és az Európát tavasszal sújtó nagy áradások is közrejátszódtak abban, hogy a hazánkban is jelenlévő osztrák építőipari óriás, a Strabag 7 százalékos termeléscsökkenést szenvedett az idei első félévben.

Ezzel együtt a bevételek 10 százalékkal olvadtak a tavalyi évhez képest, a vállalat vesztesége így 105 millió euró. A megrendelésállomány 7 százalékos csökkenését a cég a nagy projektek kifutásával magyarázta.

A Strabag vezérigazgatója, Thomas Birtel is megszólalt a vállalat jelentésében. Birtel szerint nem tudtak felkészülni arra, hogy a második negyedévben tapasztalható szélsőséges európai időjárási viszonyok a negatívan hatnak a termelésre. Ennek ellenére biztosak abban, hogy az egész éves számok nagyjából a tavalyiakhoz hasonlóak lesznek. Az igazgató bízik abban, hogy a kemény német tél utáni útkarbantartások és a nemrég elnyert új projektek, melyek még nem szerepelnek a jelentésben, megdobják majd az év végi számokat.

 strabag 03 Annyira azért nem örülnek - A Strabag székháza Bécsben

A cég jelen van Lengyelországban is, itt azonban a legnagyobb termeléscsökkenését szenvedte el idén, azzal számolnak, hogy az osztrák és az élénkülő magyar piac ezt ellensúlyozni tudja majd. A vállalat bizakodó a jövőre nézve, tény, hogy eddig enyhe visszaesés tapasztalható az európai építőiparban, de bízik abban, hogy azok a negatív hatások, melyek tavaly érték a szektort, nem fognak idén is megismétlődni.

 Forrás: Khl.comA kép forrása a Strabag.com.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©