Utcafelújítással végzett a Colas Pesten

2013. június 14.

Öt utca is megújult a Budapest Belvárost érintő "Déli-Belváros megújítása - a Belváros művészeti negyedének létrehozása" elnevezésű programban. A felújítást a Colas Út és az Colas Alterra által alkotott konzorcium végezte.

Az építés által érintett utcák: a Só, a Bástya és a Veres Pálné utca egy szakasza, valamint a Fejér György utca és a Szarka utca teljes hosszban. A közterületeket faltól-falig felújították, az útpálya aszfaltjának cseréjén túl átépültek a parkolósávok a szegélyek és gyalogos felületek is. A szűk belvárosi környezet adta lehetőségeket figyelembe véve a zöldfelületek is megnövekedtek. colas 04 A kivitelező reményei szerint a városrész élhetőbb, barátságosabb, korszerűbb lett, mégis megőrizte annak több, mint száz éves hangulatát. Külön érdekesség, , hogy a Só utca járdájának burkolatát úgy építették, hogy az egykori városfal vonala megjelenjen az arra járók előtt.

A beruházó Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. szerint a cél egy fiatalos városrész, egy egyfajta „bohém negyed” kialakítása a területen, amely számos művészeti ágakkal és kültéri „kiállító-teremmel” bír. Ilyen művészeti negyed Európa minden városában létezik, de Budapesten még hiányzik. Ennek első lépése volt az érintett utcák felújítása.

colas 03

(Forrás: Colas Út, Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.)

(A képek forrása a Colas Út)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai ingatlanos hírek

Zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal, rekordszámú új lakás átadását tervezi idén a Cordia, 23 milliárd forintos hitelt ad az OTP a Duna Terasz Grande lakóparkhoz.

Új villamosvonal tervezése indul Budapesten

Négykilométeres új villamospálya is épülne a Galvani híddal együtt a tervek szerint. Az itt futó új vonal teljesen új közlekedési kapcsolatokat jelentene a fővárosnak.

Idén is kiosztották Budapest Építészeti Nívódíját

A díjat idén a felújított angyalföldi Vizafogó Óvoda kapta, és kiosztottak négy dicséretet is, amit az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is kapott.

Az építőanyagok forgalmának növekedésére számít jövőre az egyik legnagyobb hazai kereskedőhálózat

Az újHÁZ Centrum őszi trendriportját mutatta be november elején Budapesten. Idén erős növekedés volt a kerti kiegészítők piacán.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©