Utcafelújítással végzett a Colas Pesten

2013. június 14.

Öt utca is megújult a Budapest Belvárost érintő "Déli-Belváros megújítása - a Belváros művészeti negyedének létrehozása" elnevezésű programban. A felújítást a Colas Út és az Colas Alterra által alkotott konzorcium végezte.

Az építés által érintett utcák: a Só, a Bástya és a Veres Pálné utca egy szakasza, valamint a Fejér György utca és a Szarka utca teljes hosszban. A közterületeket faltól-falig felújították, az útpálya aszfaltjának cseréjén túl átépültek a parkolósávok a szegélyek és gyalogos felületek is. A szűk belvárosi környezet adta lehetőségeket figyelembe véve a zöldfelületek is megnövekedtek. colas 04 A kivitelező reményei szerint a városrész élhetőbb, barátságosabb, korszerűbb lett, mégis megőrizte annak több, mint száz éves hangulatát. Külön érdekesség, , hogy a Só utca járdájának burkolatát úgy építették, hogy az egykori városfal vonala megjelenjen az arra járók előtt.

A beruházó Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. szerint a cél egy fiatalos városrész, egy egyfajta „bohém negyed” kialakítása a területen, amely számos művészeti ágakkal és kültéri „kiállító-teremmel” bír. Ilyen művészeti negyed Európa minden városában létezik, de Budapesten még hiányzik. Ennek első lépése volt az érintett utcák felújítása.

colas 03

(Forrás: Colas Út, Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.)

(A képek forrása a Colas Út)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©