Természetvédelmi célokat is figyelembe vesznek az új kenyai vasútvonalnál

Több rendkívül hosszú hidat fog építeni Kenya az új vasútvonalának a Nairobi Nemzeti Park területén áthaladó szakaszán. A döntésnek a természetvédők is örülnek.

2015. augusztus 05.

Több rendkívül hosszú hidat fog építeni Kenya az új vasútvonalának a Nairobi Nemzeti Park területén áthaladó szakaszán. A döntésnek a természetvédők is örülnek.

A tengerparti Mombasát és Nairobit összekötő vasútvonal az eredeti elképzelések szerint hagyományos módon vágott volna keresztül a 117 négyzetkilométeres vadonon, ahol a főváros nyüzsgő központjától alig hét kilométerre bivalyok, orrszarvúak és más vadállatok barangolnak a szavannán.

A kelet-afrikai ország vadvédelmi szolgálata (KWS) azonban megegyezett a nemzeti vasúttársasággal és a földbizottsággal arról, hogy a természetvédelmi terület legfontosabb részei fölé - mintegy 9 kilométer összhosszúságban - hidakat építenek. A hatóságok szerint a vadállatok szabad mozgását biztosító hidak magassága bizonyos pontokon a 20 métert is eléri. Azt, hogy mikor kezdődik az építkezés, egyelőre nem közölték.


Paula Kahumbu, a Wildlife Direct természetvédő csoport vezetője szerint a híd a legjobb választás a rendelkezésre álló lehetőségek közül. Szerinte az útvonal megemelése olyan innovatív megközelítés, amely megoldást jelenthet a vadvédelmi területeket érintő hasonló jövőbeli fejlesztésekre is.

A 2013-ban elindított, Kína által támogatott 13,8 milliárd dolláros (csaknem 4 ezer milliárd forint) vasútfejlesztési program - amelynek célja a kereskedelmi forgalom drasztikus növelése és annak elérése, hogy Kenya a régió gazdasági motorjává váljon - természetvédők szerint eredeti formájában a Nairobi Nemzeti Park létét fenyegette volna.

A kulcsfontosságú vasúti szakasz a remények szerint kiterjeszthető lesz Uganda irányába, és összeérne a Ruandába és Dél-Szudánba tartó kereskedelmi útvonalakkal is.

Fotó: The-star.co.ke

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©