Megújul a Gomba a Móricz Zsigmond körtéren

Várhatóan nyár végére, ősz elejére újul meg a Móricz Zsigmond körtéren található Gomba. A 400 millió forintos beruházás felét az EU állja.

2013. június 07.

Dél-Buda szimbolikus közterületi építményének nevezte szerdán egy sajtótájékoztatón Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a Móricz Zsigmond körtéren álló Gombát, amely már régóta megérett az átalakulásra. Az eseményen bemutatták a felújított épület látványterveit is.

A polgármester tájékoztatása szerint a legtöbb budapesti számára központi találkozóhelynek számító helyszín átalakításának kulcspontja, hogy az áramellátást biztosító transzformátorokat határidőben át tudják-e helyezni, erre augusztus közepét jelölték meg. A Gomba várhatóan nyár végére, ősz elejére újul meg.

A sajtótájékoztatón felszólalt Szabó Levente felelős tervező is, aki arról számolt be, hogy a 70 éves, erősen leromlott műszaki állapotú ugyanakkor műemléki védettségű Gombából modern köztéri pavilont alakítanak ki, amelynek udvara szabadon marad, az épület pedig átlátható lesz. Az udvarban felújítják az ivókutat, csobogót és a zöldfelületeket is.

(Forrás: MTI)

körtér 01 kicsi

(A képek forrása: MTI, Hetedik Műterem Kft.)

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©