Szintet lépnek a drón technológiák

Két díjjal ismerték el a Doosan drónjait a CES 2020 kiállításon.

2020. január 28.

A Doosan Mobility Innovation (DMI) drónrendszereit két kategóriában is győztesként hirdették ki a CES 2020 innovációs díj átadóján, melyre a világ legnagyobb elektronikai szakkiállítása, a Las Vegasban megtartott CES 2020 keretében került sor.  

A Doosan hidrogén üzemanyagcellás drónjai egy üzemanyagcella-csomagból és egy kis tömegű üzemanyagcellás rendszerből állnak, amelyben a lehető legnagyobb mobilitás érdekében a gyártó PEMFC (protoncserélő membrános üzemanyagcella) technológiát alkalmaz. E rendszert építik be a dróntestbe, amely a cellacsomagot használja elsődleges energiaforrásként. A CES kiállításon bemutatott cellacsomag típusneve DP30, míg a dróntesté DS30.

A Doosan hosszú repülési idejű üzemanyagcellás drónja (DS30 drónváz DP30 cellacsomaggal) a „drónok és pilótanélküli rendszerek” kategóriában zsebelte be a legkiemelkedőbb innovációnak járó elismerést. Emellett a DP30 üzemanyagcella-csomagját önmagában is díjazták a „fenntarthatóság, környezettudatos tervezés és intelligens energia” kategóriában. Míg a hagyományos akkumulátoros drónok mindössze 20-30 percig maradhatnak a levegőben, az üzemanyagcellás drón repülési ideje elérheti a két órát, ezzel a gyártó jelentősen kibővítette az ilyen eszközök lehetséges alkalmazási körét.

Az Olaszországban 2020 márciusában megrendezendő Samoter nemzetközi vásáron a „Powered by Innovation” mottó jegyében életre hívott „intelligens megoldások” portfólió részeként a Doosan Infracore Europe szintén bemutatja majd a DMI új üzemanyagcellás drónjait, melyekkel akár a különféle gépek teljesítménye is figyelemmel kísérhető, illetve javítható az építési munkaterületek és bányák működési hatékonysága.

 Mivel egyetlen feltöltéssel akár két órát is képesek a levegőben tölteni, az üzemanyagcellás drónok még nagyobb munkaterületeket is le tudnak fedni egyetlen felszállással, míg hagyományos társaik esetében ehhez több akkumulátor felhasználására és több felszállásra lenne szükség. Bizonyos esetekben légi megfigyeléssel kiválható a magas helyekre történő felmászás, így a drónok használatával növelhető a munkások biztonsága és csökkenthető a balesetveszély is.

A Samoter vásáron a Doosan bemutatja majd a Concept-X víziót is: a széleskörű koncepció a drónokon és ICT-megoldásokon alapuló automatizált munkaterület-irányítástól a teljesen automatizált gépvezérlésig sokféle technológiát foglal magába.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©