Újabb díjat kapott a Magyar Zene Háza

A díj nem csak japán sztárépítész Sou Fujimoto építészeti víziójának, hanem a  tartalmi koncepció kialakításának az elismerése is.

2020. szeptember 25.

A világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díjat nyerte el a Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozójának megmérettetésén, az amerikai Music Cities Awardson. A különleges épület a legjobb európai fejlesztésként került kategóriájának három legjobbja közé, majd nyerte el a „Best Use Of Music In Property Development/Real Estate” kategóriának fődíját. A Magyar Zene Háza immár két rangos nemzetközi elismerést is hozott Magyarországnak. A Music Cities a zeneipar legfontosabb nemzetközi szereplői által létrehozott rangos rendezvénysorozat, mely immáron több mint egy évtizedes múltra tekint vissza: a kezdeményezés célja a városok gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését elősegíteni a zene révén. A szervezet idén először 9 kategóriában is díjazta a legjobb zenei kezdeményezéseket.

A Magyar Zene Házát tíztagú, rangos nemzetközi szakemberekből álló zsűri választotta be a legjobb háromba egyedüli európaiként, ahol két egyesült államokbeli fejlesztést megelőzve hozta el a fődíjat a magyar intézmény. A zsűri minden esetben vizsgálta a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget. „Nagy örömünkre szolgált, hogy a pályázatok bírálata során egy ilyen egyedi koncepcióval ismerkedhettünk meg, mint a Magyar Zene Háza. Az értékelés során nagyon meggyőző volt, hogy a ház látványos kinézete mögött a zenei tartalom rendkívül átgondoltan jelenik meg: az épület hármas osztatú - múzeumi, előadóművészeti, oktatási – funkciója a térben is jól elválik. Az épület páratlan formai kialakításával, valamint a fenntartható fejlődést szorgalmazó építészeti és műszaki megoldásaival méltó helyszínéül tud majd szolgálni  látogatói számára” – mondta el Luke Jones, a Music Cities Events igazgatója.

„A Magyar Zene Háza a japán sztárépítész Sou Fujimoto különleges építészeti víziójának, és a Batta András vezette csapat tartalmi koncepciójának olyan különleges ötvözete, mely az elismert szakemberekből álló zsűri elismerését is kivívta, és a világ figyelmét is Liget Budapest Projektre irányítja.” - mondta el a rangos elismerés kapcsán Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt vezérigazgatója, majd hozzátette: „A zenei intézmény minden bizonnyal Budapest egyik új, emblematikus épületévé válik, és fontos szerepe lesz abban, hogy a Városliget ismét a családi programok és a kulturális élet központjává, a város pezsgő találkozóhelyévé váljon.”

Városliget Zrt sajtóközleménye 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©