Új autóbusz-telephely épül Kecskeméten

Nettó 1 milliárd forintból építenek új telephelyet, a város komplex módon fejleszti a tömegközlekését.

2014. február 06.

Nettó 1 milliárd forintból épít fel Kecskemét a város déli részén egy új autóbusz-telephelyet, ahol a nemrég beszerzett új hibridbuszokat fogják majd tárolni.

A telekvásárlást a város uniós forrásból finanszírozta. A megvásárolt ingatlan Kecskemét Déli Iparterületén, a Georg Knorr utcában található. A terület fontos városi fejlesztési terület, hiszen itt van a Knorr-Bremse nemrég megnyitott új üzemének is, melynek szomszédságában épül fel az új telephely. Jelenleg zajlik a tervezés, amit a város megbízásából az Unitef’83 Zrt. végez. Az engedélyezési tervdokumentációt a társaság február 13-án adja át az önkormányzatnak, azután szerzi be az engedélyeket és készíti el a kiviteli terveket.

A leendő telephely területén egyetlen épület lenne, és 54 autóbusz fog tudni parkolni. Az alapvető funkciókat szétválasztó telepítési elrendezés biztosítja az esetleges későbbi bővítést is. A telephelyen egy üzemanyagtöltő is lesz kettő kút oszloppal, és négy fejjel, ahol a buszok tankolhatnak.

kecskemét telephely 01

 Még az idén felhúznák - Az új telephely látványterve (KMJV)

Az épület a funkcióknak megfelelően két részre bontható, így a szerkezeti kialakításuk is eltérő lesz. Az üzemi funkciójú területek tartószerkezete előregyártott vasbeton pillérvázas, acél rácsostartós kialakítású. A tetőfödém a lehető legkisebb súlyú, de a tervek szerint a jelenlegi előírásoknál jobb hőszigetelő képességű, míg a csarnok hőszigetelt, könnyűszerkezetes réteges falszerkezettel határolt lesz. Az iroda épületrész, a huzamos emberi tartózkodás miatt monolit vasbeton pillérvázzal és alul, felül sík födémmel készül, kerámia kitöltő falazattal.

A pályázatokat kezelő Kecskeméti Városfejlesztő Kft. a Maéponline-t úgy tájékoztatta, hogy az önkormányzat még az idén szeretné felépíttetni az új telephelyet. A beruházás része a városi tömegközlekedés átfogó megújításának, az új autóbuszok forgalomba állítása mellett ugyanis Kecskemét a tömegközlekedés hálózati struktúráját is megújítja. Emellett egy új, intermodális pályaudvar létesítése is tervben van, annak építése várhatóan 2015-ben kezdődik.

Forrás: Kecskemét.hu, Kecskeméti Városfejlesztő Kft.

A képek forrása: Kecskemét Megye Jogú Város Önkormányzata

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©