Terjeszkedik a ZenSteel

Kapacitást bővít a magyar tetőfedésgyártó szegmens egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása.

2022. szeptember 22.

A magyar tetőfedésgyártó szegmens egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása, a gyermelyi székhelyű TRM Pro Kft. a Magyar Multi Program keretében beadott pályázati terve a megvalósítás fázisába lépett. A megítélt 963,5 millió forint állami támogatás egy részét a cég a kapacitásai bővítésére költi.

A TRM Pro Kft. a régió, elsősorban a szomszédos országok piacain jelenik meg termékeivel. A főleg trapéz- és cserepeslemezek gyártásával, azok tartozékaival és szendvicspanel-forgalmazással foglalkozó vállalkozást 2014-ben alapították, és a fejlődés dinamizmusát jellemzi, hogy a cég az elmúlt 5 év mindegyikében duplázta bevételét, amely mára ötmilliárd forint környékén van. A cég termékeit ZenSteel márkanév alatt forgalmazza, a két alapító, Máté János Tamás és Tóth Zoltán pedig már a kezdetektől regionális gyártóvá akarta fejleszteni a vállalatot.

Az új munkahelyeket is teremtő külpiacra jutás előfeltétele a kapacitásbővítés, a gyártósorok és a gyártásnak helyt adó gyermelyi üzem bővítése egy új csarnokkal. Utóbbi létesítmény ünnepélyes alapkőletételére szeptember 22-én került sor. Az eseményt Kókai Rita, Gyermely község polgármestere nyitotta meg, melyben többek között kitért az erős magyar vállalkozások fejlődésének fontosságára, és egyben üdvözölte a TRM Pro Kft. ambiciózus, mégis a helyi és regionális értékeket képviselő törekvéseit.

Az alapkő letételével a TRM Pro Kft. megkezdte a Magyar Multi Programban tett vállalásainak megvalósítását, aminek eredményeképp a magyar gazdaság egy újabb, nemzetközi szinten is verseny- és exportképes vállalkozással gyarapodik.

Tóth Zoltán a Magyar Multi Programban elnyert támogatás kapcsán hangsúlyozta: a tárgyi eszközök és a telephely bővítése mellett az életképes, reális üzleti terv az, ami megalapozza a cég fejlődésével kapcsolatos, optimista várakozásokat. Így hamarosan a jelentős lengyel, román és szlovák gyártók mellett egy magyar vállalkozás is részese lesz termékeivel a nemzetközi, elsőként a regionális piacnak.

TRM Pro sajtóközlemény

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©