Rekord bevétellel zárta az évet a Terrán

A 100 éves cég jelene: pozitív gazdasági mutatók, folyamatos fejlesztések, új napelemes tetőcserépre specializálódott gyár építése.

2021. március 23.

A cégcsoport folyamatos növekedését mutatja, hogy nettó árbevétele megduplázódott az 5 évvel ezelőttihez viszonyítva, és 9%-os növekedést mutatott 2019-hez képest, ezzel meghaladta a 18 milliárd forintot. Ebből közel 11 milliárd forint realizálódott hazánkban. „Mi a Terránnál, várakozással tekintünk a következő időszak elé. Örömmel mondhatom, hogy jelenleg mindhárom hazai és két külföldi üzemünk teljes kapacitással működik, megfelelő raktárkészlettel rendelkezünk, így nincsenek fennakadások piacaink, vásárlóink kiszolgálásában” – mondja Gódi Attila.

A vírushelyzet és az állami támogatások szinte minden szektorban változásokat idéznek elő, kisebb vagy nagyobb mértékben, de átrendeződtek a piacok. Jelenleg is többféle állami támogatás érhető el a gyermeket váró vagy nevelő családok számára, melyek megnövelték a felújítási hajlandóságot. Az állami támogatás mellett további kedvezményekkel igyekszik segíteni a cég a vásárlókat. Olyan lehetőségeket kínálnak, melyekkel bárki maximalizálhatja a rendelkezésére álló kedvezményeket. Többek között ezért, Kincsesház néven, egy közel három hónapos akció keretében, többféle akciós ajánlatot tesznek elérhetővé a vásárlók számára. A promóciós időszak alatt minden tetőépítő megtalálhatja azt a számára legmegfelelőbb kedvezményt, amellyel a finanszírozási lehetőségeket a lehető legjobban ki tudja aknázni. Ebben olyan termékek is elérhetőek lesznek, melyek épületenergetikai szempontból is fontosak, a tető tartóssága vagy viharbiztonsága miatt kiemelt szereppel bírnak. A széles termékportfóliónak köszönhetően az ereszcsatorna-rendszerhez vagy a tetőhőszigeteléshez is alacsonyabb áron juthatunk hozzá, de akár az egész tető ára is vagy napelemes tetőcserép is megnyerhető.

Ahogy a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre inkább állandó téma az emberek életében, úgy igyekszik a Terrán is lépést tartani, és irányt mutatni saját szektorán belül. „Napelemes tetőcserepünk megállíthatatlan. Bevezetése óta több, mint száz otthon és középület energiaellátását biztosítja Generon rendszer összesen több, mint 34 ezer beépített modullal. Elérkeztünk arra a pontra, hogy a Generon gyártásához külön egységet építünk, az alkalmazott technológia és gyártósor pedig olyannyira egyedülálló lesz, hogy máshol nem találkozhatunk vele a világon. A Pécsen épülő gyárban alkalmazni kívánt technológia speciálisan a mi igényeinknek megfelelően került megtervezésre és kerül hamarosan megépítésre. Az épület 2021 év elején elkészült, a technológia telepítése folyamatban van, így a tervek szerint májusban elindul a próbagyártás. Néhány hetet követően pedig büszkén kezdjük meg a Generon napelemes tetőcserép innovációnk pécsi gyártását” – mondja Jankó Árpád, a Terrán GENERON divízió vezetője.

A 2020-as év sem múlt el elismerések nélkül. Nemzetközi díjjal gazdagodott a cég, az Energy CIO Insights magazin Generon tetőcserepével Európa legjobb 10 napelem-technológia szolgáltatója között ismerte el a Terránt. A Terrán termékcsaládjai 2021-től a Hazai Termék védjegyet használók büszke és tudatos körét erősíti.  A legfrissebb elismerés a "RedDot Termékdizájn 2021" díj az eddigi legrangosabb is egyben. A németországi szervezet 60 éves múltra visszatekintő nemzetközi pályázatára soha nem neveztek annyian, mint most. A 60 országból érkező pályázatok tervezési minőségét és innovációs mértékét értékelte a nemzetközi szakmai zsűri. Döntésükkel ismerték el a Terrán Generon stílusosságát.

A Terrán online sajtótájékoztatója alapján

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©