Pályázat építőipari beruházások támogatására

2018. október 13.

A Kormány célkitűzése az építőipari ágazat fenntartható, modern technológián alapuló fejlődésének támogatása annak érdekében, hogy a hazai ipar meghatározó ágazata eleget tudjon tenni a növekvő volumenű megrendelői igényeknek. Az előirányzat célja vissza nem térítendő támogatással az építőipari kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztéseinek, gépbeszerzéseiknek, újra iparosítási célt szolgáló beruházásainak finanszírozása, mely által a vállalkozások hatékonysága, termelékenysége javul.

A hazai kis és középvállalkozások versenyképesség-növekedését segíti, ha rendelkeznek megfelelő forrásokkal modern technológiák alkalmazásához, olyan eszközök beszerzéséhez, amelyekkel munkafolyamataik egyszerűsíthetők, a termelési kapacitásaik pedig növelhetők. Gyorsabb, jobban tervezhető építőipari kivitelezés az elvárás, amely egyértelműen hozzájárulhat a hatékony munkavégzéshez. A technológiai korszerűsítés támogatása az ágazat kapacitáshiányát is részben ellensúlyozni tudja, gyakorlatilag a munkaerő-kiváltás lehetőségét teremti meg.

A pályázatok 2018. október 15-től november 5-ig online formanyomtatvány kitöltésével nyújthatók be. A 8 milliárd Ft keretösszegű pályázaton 25-400 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. Az intenzitás területi elhelyezkedéstől függően akár 100% is lehet.  A tervek szerint az elbírálást és a szerződéskötést követően még az idén megtörténhet a támogatások kifizetése.

Részletes információk: http://mek.hu/media/files/2018/letoltheto/Agazati_tamogatas_tajekoztatoja_2018-2_(2018-10-08).pdf

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©