Nőtt a Caterpillar profitja

Növelte a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar profitját, de a bevétele csökkent. Rosszabbra számítottak.

2015. április 27.

Nőtt a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar profitja, de a bevétele csökkent. Mindkét adat jobb lett a vártnál.

A március végéig tartó három hónapban a Caterpillar adózott eredménye 1,11 milliárd dollárra, részvényenként 1,81 dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 922 millió dollár, részvényenként 1,44 dollár után. A cég teljesítményét jobban tükröző, a szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,81 dollárra nőtt a tavalyi első negyedévi 1,69 dollárról, és meghaladta az elemzők által várt 1,35 dollárt.  

Az amerikai vállalat negyedéves forgalma 4 százalékkal 12,7 milliárd dollárra csökkent. Szakértők kisebb, 12,36 milliárd dolláros forgalommal számoltak. A Caterpillar április 23-án 5 dollárra javította fel az idei részvényarányos eredményére vonatkozó becslését az eddigi 4,75 dollárról.  

Caterpillar munkagépek munka közben (illusztráció)

A vállalat nem zárta jól a tavalyi utolsó negyedévet, az alacsonyabb nyersanyagárak miatt ugyanis kevesebbet költöttek eszközvásárlásra a Caterpillar fő megrendelői. A Caterpillar bevétele 14,2 milliárd dollárra esett 2014 utolsó negyedévében a 2013-as utolsó negyedéves 14,4 milliárd dollárról. A nyereség nagyobb mértékben csökkent, 1 milliárd dollárról 757 millió dollárra esett.

Fotó: Thinkstockphotos.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©