Nevet vált a régióban a CRH

A magyar, szlovák és osztrák CRH leányvállalatokat tömörítő CRH Észak Duna Régió megkezdte a márkanév váltás folyamatát. A név Danucemre változik.

2021. szeptember 03.

A CRH az erős helyi márkák és tartós helyi együttműködések kiépítésére törekszik azokon a piacokon, ahol tevékenykedik. A vállalat közel 50 éve aktív a szlovák építőiparban. Termékei számos ház, épület, út és híd részét képezik.

Az új márka bevezetése után is megmaradnak a már jól ismert termékek nevei, mint például a HÁZÉPÍTŐ+, EXTRACEM vagy a SPECIÁL+. Ennek köszönhetően a termékeknek világos fejlődési iránya és helye van, valamint könnyen megkülönböztethetők. A márkanévváltás segíti a vállalatot abban, hogy rugalmasabban tudjon reagálni dolgozói, partnerei, állami vagy kormányzati intézmények igényeire a működési régiójában.

"Minden régiónak megvannak a maga különlegességei, kormányzati prioritásai, az üzleti környezet sajátosságai, amelyekre reflektálnunk kell. Hiszünk a lokális együttműködésben a helyi emberekkel és dolgozókkal, ezért még inkább támogatni fogjuk a helyi közösségeket és vállalkozásokat" – mondta Klaus Födinger, a CRH Észak Duna Régió / Danucem ügyvezető igazgatója.

A Danucem továbbra is olyan technológiákat és tevékenységeket fog fejleszteni, amelyek csökkentik a szlovákiai műveletek környezetre gyakorolt hatását. Ebben a tekintetben kulcsfontosságúak lesznek a CO2-kibocsátás csökkentésére irányuló törekvések, valamint a körforgásos gazdaság támogatása a vállalat működésének minden szintjén.

Az egyik legfontosabb lépés e cél felé a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának minimalizálása a termelésben, és azok helyettesítése alternatív, elsősorban helyi forrásokból előállított tüzelőanyagokkal. Ez a megközelítés számos környezeti előnnyel jár - a nem megújuló természeti erőforrások védelme, a hulladéklerakókban keletkező hulladék mennyiségének csökkentése, és ami a legfontosabb, a CO2-kibocsátás csökkentése a hagyományos fosszilis tüzelőanyagok használatához képest. Ennek köszönhetően a Danucem képes lesz a piacon zöldebb, alacsonyabb CO2-lábnyomú termékeket kínálni ügyfeleinek. A Danucem márkanév hivatalosan 2021. október 1-jén lép életbe.

CRH sajtóközlemény

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©