Nemzetközi díjak magyar ingatlanfejlesztéseknek

2020. július 28.

Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése (www.fiabciprix.com), A 28 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek történetében eddig öt kontinens 37 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. A nemzetközi zsűriben idén 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

A bírálat főbb szempontjai: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát. Az elmúlt 20 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 24 első és 35 második díjat nyertek a FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán a különböző kategóriákban, megelőzve az összes európai országot.

A Műemlék kategóriában a Budai Vigadó aranyérmet nyert

FIABCI World Prix d’Excellence  Gold Winner-díjat nyert az Archi-kon Építészeti Tervező-Szervező Kft. Budai Vigado – műemlékrekonstrukció, Budapest pályázata a Heritage Category elnevezésű szekcióban.

Az ingatlanfejlesztés célja az eredeti Budai Vigadó műemléki értékeinek megtartása mellett egy korszerűen és jól működő Hagyományok Háza Intézmény megvalósítása volt. További célként fogalmazódott meg, hogy az épület jellegében, arculatában is kötődjön a népi kultúra hagyományát őrző és továbbörökítő intézmény szellemiségéhez.

 

 

A Közcélú infrastruktúra és épület fejlesztés kategóriában aranyérmet, a Műemlék kategóriában pedig ezüstérmet nyert a Gül baba türbéje

BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. a Gül baba türbéje és környezete komplex felújítása, Budapest pályaművel Gold Winner-díjat nyert a Public Infrastructures/Amenities Category és Silver Winner-díjat a Heritage Category szekciókban.

Gül baba türbéje és környezete komplex felújítása a közel 500 éves műemlék sírépület, valamint annak közvetlen és tágabb környezetének felújítását foglalta magában azzal a céllal, hogy egy teljes városrész újulhasson meg, közparkkal és a környező utcákkal együtt annak érdekében, hogy az elkészült ingatlan együttes a korábbinál magasabb színvonalon szolgálhassa az ide látogatók és az itt élők igényeit.

További négy ezüstérem született Hotel, Iroda és Fenntartható fejlesztés kategóriákban

A Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. a Hotel Pangea Ökocentrum, Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő pályaművel Silver Winner díjat nyert a Hotel kategóriában.

Magyarország vezető vidéki állatkertje, az Európa Legjobb Állatkertje címmel kétszer kitüntetett Nyíregyházi Állatpark küldetése, hogy az ismeretterjesztés mellett a környezeti nevelést és a zöld gondolat terjedését szolgálja. A programok kiszolgálására Magyarországon egyedülálló módon az Állatpark menedzsmentje létre hozott egy ún. állatkerti szállodát, ami oktató- és konferencia központként is működik, mely zavartanul beleilleszkedik a helyi ökoszisztémába.

A budapesti fejlesztők irodaházai, a Horizon Development Kft. Promenade Gardens Irodaháza és az Atenor Hungary Kft. Váci Greens A, B, C és D Épületei Silver Winner díjat vihettek haza az Office kategóriában.

A Promenade Gardens a belső Váci út egyik legnagyobb volumenű, 2018 májusában átadott, több hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett irodafejlesztése. A 25.000 négyzetméter alapterületű, elegáns, környezettudatos és magas hatékonysági mutatókkal büszkélkedő modern épület kettős környezettudatos minősítésével (LEED Gold, BREEAM Very Good), egyedi formavilágával és a kortárs irodaépítészetet messzemenően felülmúló, igényes anyaghasználatával és design megoldásaival kiemelkedik a Váci úti irodaházak sorából.

 

Váci Greens

A Váci Greens irodacampus egy hat épületből álló, „A+” kategóriás fejlesztés a Váci úti irodafolyosón, kiterjedt zöld közösségi környezetben, mely a legjobb építészeti design-t ötvözi a legmodernebb és a lehető legmagasabb fokú környezettudatos építési technológiákkal. A BREEAM Excellent zöld tanúsítványok mellett kiemelt figyelmet kapott a speciális igényű embereket támogató Access4You összes követelményének teljesítése, amely egyedülálló a magyar piacon.

A SWIETELSKY Magyarország Kft. a Sustainable Development elnevezésű kategóriában lett Silver Winner díjazott az ECODOME Irodaházzal.

A modern épület maximálisan illeszkedik a Várnegyed, Krisztinaváros patinás környezetéhez, építészeti adottságaihoz és harmonikus együttműködésre törekszik a közvetlen környéken élőkkel is. Az épület nevében lévő ECO szó egyszerre utal a gazdaságos (ECOnomic) és környezettudatos (ECOfriendly) működésre. A beruházás előkészítése és megvalósítása során mindvégig előtérben volt a környezettudatosság, melynek eredményeképpen az épület elnyerte a LEED platina minősítést.

A FIABCI Magyar Tagozatának  sajtóközleménye

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Telnek meg a BudaPart irodaházai

A főváros egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjében a BudaPart GATE egy éve nyitotta meg kapuit, nyáron átadják a BudaPart CITY-t is.

Európai hírek

Hollandiában építik Európa leghosszabb kerékpáros hídját, Monaco területét pedig a tenger lecsapolásával bővítik.

Nemzetközi fókuszban a magyar ingatlanfejlesztés

Több tucat beruházással mutatkozik be hazánk a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a MIPIM-en Cannes-ban, március 10-13. között.

Sikeres magyar részvétel az EXPO REAL-on

Több százalékponttal is növelheti az ingatlanpiac bővülését sikeres szereplésünk Münchenben, a világ egyik legrangosabb ingatlanos seregszemléjén.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©