Megújult a Gyulai Várfürdő

A több mint 6300 négyzetméteres Aquapalotával bővült a Gyulai Várfürdő területe. A beruházás csaknem 1,2 milliárd forintos uniós támogatással épült. Felfelé tartó csúszda is van benne.

2013. december 19.

Csaknem 1,2 milliárd forintos uniós támogatásból megújult a Gyulai Várfürdő, az új élményfürdő, az AquaPalota megnyitásával a létesítmény négyévszakos fürdővé vált.

A város reményei szerint a beruházással nemcsak 21 új munkahelyet teremtettek, de tovább ösztönzik a turizmust is. Ez pedig a munkahelyek megőrzését jelentheti a szállásadók számára is, sőt, akár további munkahely-teremtéssel járhat.

A Gyulai Várfürdőben uniós támogatással, csaknem 1,2 milliárd forintból új, fedett élménykomplexumot alakítottak ki, ezzel a város hatékonyan tudta kiaknázni az uniós pályázati lehetőségeket. Az intézmény tájékoztatása szerint korábban a fürdő sokat küzdött a szezonalitás jelenségével, de az új családi élményfürdő, az AquaPalota jelentősen csökkentheti a vendégszám ingadozását.

aquapalota gyula 02

Beújítottak - A Gyulai Várfürdő területén kialakított új Aquapalota épülete kívülről 2013. december 17-én, egy nappal az ünnepélyes átadás előtt.(MTI)

A már meglévő szolgáltatások - gyógyfürdő, strand, wellness- és szaunapark, masszázsszalon - mellett az AquaPalotában 6300 négyzetméteren majdnem 900 négyzetméternyi vízfelülettel öt új medence áll a fürdőzők rendelkezésére.

Az élményfürdőben van sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi csúszda, pezsgőpad, szaunapark. Emellett fényalagút csúszdát is beépítettek, de a fürdőzők kipróbálhatják a trambulin műugrást is. A fürdő egyik legnagyobb attrakciójának - a Magyarországon egyedülálló - felfelé tartó csúszda számít majd.

 aquapalota gyula 03 Aquapalota épülete belülről (2013. december 17-én) Forrás: MTI, Varfurdo.hu A kép forrása az MTI, Fotó: Rosta Tibor

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©