Megnyílt a Múzeumi mélygarázs

Elkészült a Múzeum Mélygarázs, ezzel fontos mérföldkőhöz érkezett a Városliget autómentesítése. 

2020. december 07.

A három szinten összesen 800 férőhelyes, tágas beálló helyekkel rendelkező mélygarázs teljesen akadálymentes, amelyben elektromos töltőket és családi parkolóhelyeket is kialakítottak.  Baán László kiemelte: egész Európában egyedülálló különlegesség, hogy a Városliget és a művészetek évszázados összekapcsolódására reflektálva a mélygarázs belső terei a nemzeti képtár gyűjteményéből 12 kiemelkedő magyar mester egy-egy remekművét idézik meg. A Múzeum Mélygarázs térszint feletti részét pedig végre visszakapta a Városliget: a korábban évtizedekig parkoló autók által megszállt, bazaltkockás terület helyén egy hangulatos sétány jött létre, több mint tízezer négyzetméternyi új zöldfelülettel.

A Városliget megújítását szolgáló Liget Budapest Projekt egyik fő célkitűzése, hogy a park zöldfelületének rehabilitációja és gyarapítása mellett radikálisan csökkentse a parkot évtizedek óta fojtogató autóforgalmat, amely máig óriási környezeti terhelést jelent a Liget számára – mondta Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa. Az autómentes Városliget felnőtt és gyermek látogatói így az eddiginél lényegesen csendesebb és jobb levegőjű közparkban pihenhetnek, sportolhatnak, játszhatnak majd. A cél elérésének első lépéseként megszűnt a felszíni parkolás lehetősége az Ötvenhatosok terén.

A Múzeum Mélygarázs térszint feletti részén – az egykori bazaltkockás autóparkoló helyén – egy új sétány, a Városligeti Promenád jött létre.

A Városliget Zrt sajtóközleménye alapján

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©