Javuló foglalkoztatási adatok Amerikában

2008 óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság az Egyesült Államok építőiparában. Friss adatok a tengerentúlról.

2013. július 11.

Az amerikai építőiparban lévő foglalkoztatás 2008 óta a legmagasabb szinten, közölte nemrég az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma (US Bureau of Labor) a szektor júniusi adatait.

A foglalkoztatottak teljes létszáma 3,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a ledolgozott munkaórák száma pedig 4,7 százalékkal emelkedett.  Az International Construction az adatok kapcsán megszólaltatta az Associated General Contractors of America (Amerikai Generálkivitelezôk Társasága) vezető közgazdászát, Ken Simonsont, aki arra figyelmeztetett, hogy az ágazatnak már azzal is számolnia kell, hogy hiány is felléphet szakképzett és a pályakezdő dolgozókból.

usa adatok 01 Zászlóerdő az Egyesült Államokban - Van mire büszkének lenniük (illusztráció)

Az építőipar különböző szegmenseiben más a növekedés üteme. A lakóépületek és a kereskedelmi  épületekre szakosodott vállalkozók 5200 fővel bővítették munkatársaik létszámát júniusban és 90200-zal egy évben (utóbbi 4,4​​ százalékos bővülés).

Nem lakóépület, speciális kereskedelem, és a nehéz-és mélyépítő cégek 8400 fővel növelték dolgozók számát júniusban, éves szinten 99800 fővel (ez 2,8 százalékos bővülés).

(Forrás: Khl.com) (A kép forrása a Morguefile.com)  

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©