Hazai hírek

Nyíregyházán kulturális negyed, Debrecenben új irodaház építése indul. Tatabányán új szakképzési központot adtak át augusztus végén.

2020. szeptember 01.

Nyíregyházán kulturális negyed, Debrecenben új irodaház építése indul. Tatabányán új szakképzési központot adtak át augusztus végén.

Debrecen (irodaház)

Új irodaházat épít Debrecenben, az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek (MGM) területén a Dryvit Profi Kft. - jelentette be augusztus végén a cég ügyvezetője.

A projektindító rendezvényen elhangzott: az 1952-ben átadott épületegyüttest saját beruházásként vásárolta meg a vállalat. A régi gyártócsarnokokat két lépcsőben újítják fel. Az első ütemben 20 ezer négyzetméteren alakítanak ki irodákat, emellett építenek egy ezer négyzetméteres szerverközpontot, amely a nemzetközi vállalatok számára is vonzóvá teheti a fejlesztést. A mintegy nyolcmilliárd forintos beruházást saját forrásból, bankhitelből és támogatásból valósítják meg.   

Az első ütem átadását 2021 végére tervezik, a második ütemben pedig, 2023 végéig, további 20 ezer négyzetméteren alakítanak majd ki irodákat. A D-Loft Irodaházban 2500-3000 ember dolgozhat majd várhatóan. A multinacionális vállalatokon kívül a debreceni kis- és közepes vállalkozások, szabadúszók betelepülésére is számítanak – közölte az eseményen Bana László ügyvezető.

Békéscsaba (Munkácsy-negyed)

Békéscsabán letették a Munkácsy-negyed alapkövét augusztus utolsó napjaiban. A több mint két hektáron, tíz helyszínen megvalósuló fejlesztés csaknem hárommilliárd forintból valósul meg a Modern városok program (MVP) részeként.

A rendezvényen elhangzott: a békéscsabai Munkácsy-negyed központja a legtöbb eredeti Munkácsy-festménnyel rendelkező Munkácsy-múzeum lesz, amelynek megújítják az állandó kiállítását; felújítják a Munkácsy Emlékházat és az Ursziny-Beliczey-kúriát, ahol új bábszínház épül; fejlesztések lesznek a megyei könyvtár udvarán, és mások mellett megújul három híd is.

A következő 1,5-2 évben zajló beruházás nemcsak infrastrukturális fejlesztést jelent. Kihelyeznek a köztérre számos Munkácsy-alkotást ábrázoló művet, tervezik az Ásító inas, a Köpülő asszony és a Rőzsehordó nő festmények térbeli megjelenítését; emellett szeretnék, ha a negyedben civil szervezetek képzőművészeti eseményeket szerveznének, élettel töltve meg ezáltal a területet.

Tatabánya (szakképzési központ)

Tatabányán átadták augusztus végén az ország egyik legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szakképzési központját, melyet 2,4 milliárd forintos beruházással a volt városi kollégium leromlott épületének felújításával alakítottak ki.

A szakképzési centrum alkalmas arra, hogy a vállalatoknál folyó gyakorlati képzést modern eszközparkkal egészítse ki többek közt a gépészet, a közlekedésgépészet, a vegyészet, az informatika, az elektronika területén - ismertette Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere.

A centrum két korábban önálló iskola, a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és a Péch Antal Műszaki Szakképző Iskola és Gimnázium összevonásából jött létre. Az itt tanulók létszáma eléri a 850-et. A beruházás 2,4 milliárd forintból valósult meg a Modern városok program keretében, ebből közel félmilliárd forintot eszközfejlesztésre fordítottak.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©