GINOP eszközbeszerzési pályázat

GINOP 1.2.9-20 pályázata hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatására. Két hét maradt a beadásig.

2021. január 06.

A Kormány célul tűzte ki a hazai mikro- és kisvállalkozások versenyképességének javítását innovatív, hozzáadott érték növelő fejlesztések támogatásán keresztül.

A pályázatok kapcsán támogatható tevékenységek eszközbeszerzés vagy új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása. A cél elérését a Kormány a mikro- és kisvállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani.  

A pályázat keretében a Kormány vállalja, hogy a benyújtott támogatási kérelmekről a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 2 millió Ft – 60 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. Ez a keret 5 milliárd Ft, felülről zárt, érdemes tehát a benyújtási időszak (2021. január 19 - 2021. február 18.) megnyílásának első napján cselekedni. A kiíró nagyjából 800 pályázat beérkezésére számít.

Gazdálkodási formakód szerint a következők indulhatnak: Mikro vagy kisvállalkozásnak minősülő Korlátolt felelősségű társaság, Részvénytársaság, Közkereseti társaság, Betéti társaság, Szociális szövetkezet, Agrárgazdasági szövetkezet, Egyéb szövetkezet, Ügyvédi iroda, Európai részvénytársaság (SE), Európai szövetkezet (SCE), külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, egyéni vállalkozó.

A támogatás maximális mértéke:
- az elszámolható költségek 70%-a, 2-10 millió forint között (I. kategória településein),
- vagy 100%-a 10-60 millió forint között (II. kategória településein)

A két kategóriához tartozó településlista a Felhívás 1. és 2. számú Szakmai Mellékletében található:

 https://www.palyazat.gov.hu/ginop-129-20-htrnyos-helyzet-teleplseken-mkd-mikro-s-kisvllalkozsok-fejlesztseinek-tmogatsa-1#

Támogatást igényelhetnek azon mikro- és kisvállalkozások, melyek az 1. sz. és 2. sz mellékletben (I. és II. kategória) felsorolt településeken valósítják meg fejlesztéseiket ;  rendelkeznek legalább 1 lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel ; éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt; nincs köztartozásuk ; Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok  szövetkezetek, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

 A pályázat keretén  nem számolható el közúti gépjármű, vízi jármű, légi jármű, vasúti jármű, pótkocsi, félpótkocsi beszerzése.  Szerszámkészlet,  műszaki eszközök felújítási, karbantartási költségei, meglévő gépek átalakításának költségei, irodabútor sem.

A teljes kiírás az alábbi linkről tölthető le:

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-129-20-htrnyos-helyzet-teleplseken-mkd-mikro-s-kisvllalkozsok-fejlesztseinek-tmogatsa-1#

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©