Felújítják a Nemzeti Lovardát

2013. november 13.

Jövő júliusban kezdődik a Nemzeti Lovarda felújítása, a tervek szerint 2015 első felében átadják a létesítményt. Az állam közel 2 milliárd forintot fordít a munkákra.

A kormány döntése értelmében közel 2 milliárd forint fordítható a lovarda megújítására. A kiemelt beruházásnak minősített projekt munkálatait másfél év alatt kell fejezni, hogy a létesítmény a kormányzati remények szerint Budapest és Európa egyik legszebb lovas centrumává váljon. Az összegből idén 60 millió forintot használtak fel közbeszerzése és egyéb költségekre, 2014-ben 600 millió forint, 2015-ben pedig 1,3 milliárd áll rendelkezésre.

Amíg a munkálatok tartanak, nem lesznek rendezvények, versenyek. Egy kompromisszumot kötöttek a lovassport képviselőivel: jövő júliusban még megtartják a hagyományos CSIO díjugrató világkupát, és csak utána kezdődnek a komolyabb munkák.

nemzeti lovarda 02

Bejárás - A résztvevők Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár (balra) és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke (középen) jelenlétében átépítéséről tartott sajtótájékoztató után bejárták a fejlesztés helyszínét (MTI)

A tervek közt szerepelt, hogy egy új helyen, zöldmezős beruházásként épüljön fel az új Nemzeti Lovarda, de később mégis a patinás, idén 135 éves Kerepesi úti központ megújítása mellett döntöttek. Az új Nemzeti Lovarda a hagyományőrző szerepe mellett a tervek szerint multifunkcionális lesz, több lovas szakágnak otthont ad, emellett nyit is: rendezvény- és oktatási központként is működik majd, valamint ideköltözhet a lovas színház. A fejlesztés nem csak az ingatlanok felújítását, átépítését foglalja magában, hanem a nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó berendezések beszerzését is (kijelzők, TV-k, számítástechnikai eszközök, konyhatechnikai és tisztító készülékek, stb.).

A tervezők legfontosabb célja az volt, hogy a lovarda egykori bejáratát visszaállítsák, ezzel "nyissanak a város felé", valamint a versenyhelyszínek mellett megteremtsék az egykori klubélet tereit is.

Videó a látványtervekről:

Forrás: MTI, Nemzetilovarda.hu A képek forrása az MTI, Fotó: Illyés Tibor

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai ingatlanos hírek

Zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal, rekordszámú új lakás átadását tervezi idén a Cordia, 23 milliárd forintos hitelt ad az OTP a Duna Terasz Grande lakóparkhoz.

Új villamosvonal tervezése indul Budapesten

Négykilométeres új villamospálya is épülne a Galvani híddal együtt a tervek szerint. Az itt futó új vonal teljesen új közlekedési kapcsolatokat jelentene a fővárosnak.

Idén is kiosztották Budapest Építészeti Nívódíját

A díjat idén a felújított angyalföldi Vizafogó Óvoda kapta, és kiosztottak négy dicséretet is, amit az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is kapott.

Az építőanyagok forgalmának növekedésére számít jövőre az egyik legnagyobb hazai kereskedőhálózat

Az újHÁZ Centrum őszi trendriportját mutatta be november elején Budapesten. Idén erős növekedés volt a kerti kiegészítők piacán.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©