Felújítják a debreceni Nagyerdei parkerdőt

Nemcsak stadion épül Debrecenben a Nagyerdőn, teljesen megújul a terület parkerdei része is.

2013. szeptember 20.

Kétmilliárd fejlesztés indult meg a héten a debreceni Nagyerdőn, ahol a a tervek szerint jövő nyárra felújítják a szabadtéri színpadot és a Békás-tavat és új mélygarázst építenek.

A felújítást teljes egészében az Európai Unió finanszírozza, és két debreceni kivitelező végzi: a 2-es villamos építését irányító Keviép Kft. a Békás-tavat és a szabadtéri színpadot, míg a Nagyerdei Stadiont is építő Hajrá, Debrecen! konzorcium a mélygarázst és a vízi látványosságot építheti.

A héten szerdán, projekt kezdőnapján tartott sajtótájékoztatón Kósa Lajos debreceni polgármester bejelentette, hogy megállapodtak a részben a majdani mélygarázs és ködszínház helyén álló Új Vigadó tulajdonosával, hogy az önkormányzat 375 millió forintért megvásárolhatja a lebontandó épületet. Az Új Vigadó és a Csónakázó-tó helyén lévő területet így visszakapja a parkerdő, a 198 férőhelyes mélygarázs pedig enyhíteni fogja a Nagyerdőn a parkolási gondokat. A bontás szeptember végén kezdődhet. A jelenleg romos, több mint húsz éve nem használt szabadtéri színpadnál ezer fős nézőteret és új színpadot alakítanak ki, így háromszorosára növelik az alapterületét is.

nagyerdő felújítás 02 A békák addig elköltöznek - Munkagépek dolgoznak a Csónakázó-tó bontásán a debreceni Nagyerdőn 2013. szeptember 23-án (MTI)

A Békás-tó új medre 7500 köbméteres lesz, felülete pedig csaknem háromszorosa a jelenleginek. A tóban élő védett békafajokat a munkálatok idejére áttelepítik az egyetem botanikus kertjébe. A Keviép ezen kívül felújítja a 19 hektáros parkerdőt, játszóteret és kondiparkot alakítanak ki, tanösvényt, szociális blokkokat és sövénykerítést építenek.

A kivitelezők reményei szerint a szintén épülő Nagyerdei Stadionhoz szervesen fog illeszkedni a szomszédos területen a ködszínház és annak környezete. A stadionberuházás folytatásaként megépítenek egy 450 négyzetméteres futópályát, és csaknem 1500 négyzetméteren fognak parkosítani.

Forrás: Debrecen.hu, MTI A kép forrása MTI, Fotó: Czeglédi Zsolt.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©