Építőipari képzőközpont nyílt Kecskeméten

2019. október 08.

Az egyre fokozottabban jelentkező építőipari munkaerő hiányra adandó válaszként saját gyakorlati képzőhelyet hozott létre a KÉSZ Csoport Kecskeméten. A tanműhely a magyar tulajdonú cégcsoport szakképzési stratégiájának első pillére. 100 tanuló kezdi meg a gyakorlati képzést 6 építőipari szakmában, egy új, korszerű, minden technológiai elvárásnak megfelelő létesítményben.A KÉSZ Csoport célja, hogy a Szakképzés 4.0 rendszerében Vállalati Képzőközponttá váljon.Több mint 700 négyzetméteren, megújult környezetben kezdődött meg a fiatalok képzése hegesztő, épület-és szerkezetlakatos, villanyszerelő, gépi forgácsoló, CNC forgácsoló és mechatronikus karbantartó szakmákban.A KÉSZ Csoport a tanműhely-fejlesztés során egy új épületrészt hozott létre, mely a legmodernebb körülményeket biztosítja a gyakorlati szakképzésben résztvevők számára.A gyakorlati képzőhely kialakításakor elsődleges szempont volta minőségi oktatás, valamint barátságos, új generációs körülmények biztosítása.A pályaorientációt a tanműhely részeként egy 3D virtuális valóság tér segíti, ahol játékosabban lehet megismerni, kipróbálni egyes építőipari szakmákat.

A beruházás megvalósításához nagy segítséget jelentett a  Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alap részéből a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter egyedi döntésével nyújtott több, mint 225 millió Ft-os  támogatás. A KÉSZ maga is jelentős összeget invesztált, a  támogatási intenzitás 73%-os volt. A fejlesztés egy jelenleg is tanműhelyként működő ingatlan korszerűsítését, bővítését, valamint új, a gyakorlati képzést támogatni képes tárgyi eszközök beszerzését foglalja magában. A projekt eredményeként egy új, korszerű tanműhely jött létre  Kecskeméten, amely az Izsáki út 8/A címen található.

Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy mára kritikussá vált az építőiparban a szakképzett munkaerő hiánya, amely az ország versenyképességének és a gazdasági növekedésének komoly akadálya lehet. Elérkezett az idő arra, hogy a jelentős nagyvállalatok bekapcsolódjanak a szakképzésbe. Ezzel a minden követelménynek megfelelő tanműhellyel megtettük az első lépést,hogy a KÉSZ Csoport, mint piacvezető építőipari vállalatcsoport aktív szerepet vállaljon a szakképzésben és támogassa a Szakképzés 4.0 stratégia megvalósulását.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©