Boris Johnson nyitotta meg a JCB új indiai gyárát

A JCB frissen átadott indiai gyára újabb állomást jelent a cég globális gyártókapacitásának növelésében.

2022. április 29.

Az Egyesült Királyságban működő 11 üzemében több mint 7500 főt foglalkoztató JCB 1979 óta állít elő eszközöket Indiában, ahol mára az ország elsőszámú építőgép-gyártójává vált.

A Boris Johnson által felkeresett új JCB-létesítmény mintegy 100 millió fontos (45 milliárd forintos) beruházással épült fel Gudzsarát államban, és világszerte több üzembe szállít majd alkatrészeket. Az új gyár Vadodara városában épült fel, nem messze az India nyugati partvidékén található Szúrat kikötőjétől.

Természetesen az avatóünnepségen a brit miniszterelnök mellett megjelent Lord Bamford, a JCB elnöke is, aki a 70-es évek végén személyesen irányította a vállalat indiai terjeszkedését, beleértve az első üzem tető alá hozását Delhi mellett. Napjainkban a JCB hat gyárral rendelkezik az ázsiai országban, melyek közül kiemelkednek a Dzsaipurban és Púnéban működők.

Mint Bamford elmondta: „Első teljes évében a JCB India mindössze 39 gépet szerelt össze, a jövő évre viszont el fogjuk érni a félmilliós darabszámot. Az ország mára jelentős szereplővé vált a gépészeti iparágban, és az itteni jelenlétünk nagy hatással volt üzleti tevékenységeinkre is. Tehát már eddig is fantasztikus sikertörténetről beszélhetünk, azonban még bőven van lehetőségünk a növekedésre. Ezt a fejlődést a folyamatos beruházások tették lehetővé, és gudzsaráti létesítményünk megnyitása fontos lépés a bővülés útján mind helyben, mind globálisan.”

„Az új üzemmel közvetlenül mintegy 1200 munkahelyet hozunk létre, melyhez több ezer társul a beszállítói láncban. Ezen kívül nemcsak a nemek közti egyenlőség, de a lézervágással, hegesztéssel és megmunkálással kapcsolatos modern technológiák terén is új mércét teremt az ágazatban. Tekintettel a kikötőkhöz való közelségére, illetve a bőségesen rendelkezésre álló alapanyagokra és képzett szakemberekre, Vadodara stratégiai fontosságú helyszín a JCB India számára. Szeretnénk megköszönni azt a rendkívüli támogatást is, melyet Gudzsarát kormányzatától kaptunk a projekthez” – tette hozzá a JCB India vezérigazgatója, Deepak Shetty.

2007 óta minden évben India bizonyult a JCB legnagyobb piacának, jelenleg pedig az országban értékesített építőgépek fele a brit cég gyártmánya. A 47 hektáron elterülő új létesítmény éves szinten akár 85.000 tonna acélt is képes lesz feldolgozni.

Nagy hangsúlyt fektettek a nemek közti egyenlőségre, így az alkalmazottak 50 százaléka nő. Emellett a JCB India egy képzési központot is létrehozott az üzem területén, ahol fiatalok sajátíthatják el a különféle gyártási munkafolyamatok fortélyait.

Szöveg és fotó: JCB Press Office, 2022. április 25.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©