A Holcim védi a parti fecskéket

A Holcim szlovák leányvállalata saját költségén végzi a parti fecskék megfelelő fészkelő helyeinek kialakítását és megóvását a Duna szlovákiai ártérében.

2014. február 15.

2012-ben a BROZ, szlovákiai természetvédő civil szervezet és a Holcim Szlovákia együttműködési megállapodást írt alá, mely a Duna szlovákiai ártérében található madarak élőhelyeinek megóvását szolgálja.

A megállapodás értelmében a Holcim Szlovákia a felvidéki Nagyfödémes (Veľké Uľanyb) faluban és Pozsony külső városrészében, Pozsonypüspökiben (Podunajské Biskupice) saját költségén végzi a parti fecskék  megfelelő fészkelő helyeinek kialakítását. Szintén a vállalat feladata ezeknek a helyeknek a fenntartása.

A megállapodás emellett azt is rögzíti, hogy a vállalat a munkák során, a legminimálisabb módon zavarja a parti fecskék nyugalmát. Emellett, a felek abban is megállapodtak, hogy a vállalat kikéri a BROZ véleményét, ha úgy adódik, hogy a biodiverzitásra gyakorolt negatív hatásokat minimalizálják.

parti fecske 01

A parti fecske természetes élőhelyén (illusztráció)

A civil szervezet és a nagyvállalat közötti együttműködés hírét pozitív fogadtatás övezte. Az együttműködés előre láthatóan a jövőben is folytatódni fog annak érdekében, hogy a Duna mentén található értékes élőhelyeket közösen megőrizzék.

Forrás: Ceeweb.org

A kép forrása a Wikipédia.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©