A Holcim védi a parti fecskéket

A Holcim szlovák leányvállalata saját költségén végzi a parti fecskék megfelelő fészkelő helyeinek kialakítását és megóvását a Duna szlovákiai ártérében.

2014. február 15.

2012-ben a BROZ, szlovákiai természetvédő civil szervezet és a Holcim Szlovákia együttműködési megállapodást írt alá, mely a Duna szlovákiai ártérében található madarak élőhelyeinek megóvását szolgálja.

A megállapodás értelmében a Holcim Szlovákia a felvidéki Nagyfödémes (Veľké Uľanyb) faluban és Pozsony külső városrészében, Pozsonypüspökiben (Podunajské Biskupice) saját költségén végzi a parti fecskék  megfelelő fészkelő helyeinek kialakítását. Szintén a vállalat feladata ezeknek a helyeknek a fenntartása.

A megállapodás emellett azt is rögzíti, hogy a vállalat a munkák során, a legminimálisabb módon zavarja a parti fecskék nyugalmát. Emellett, a felek abban is megállapodtak, hogy a vállalat kikéri a BROZ véleményét, ha úgy adódik, hogy a biodiverzitásra gyakorolt negatív hatásokat minimalizálják.

parti fecske 01

A parti fecske természetes élőhelyén (illusztráció)

A civil szervezet és a nagyvállalat közötti együttműködés hírét pozitív fogadtatás övezte. Az együttműködés előre láthatóan a jövőben is folytatódni fog annak érdekében, hogy a Duna mentén található értékes élőhelyeket közösen megőrizzék.

Forrás: Ceeweb.org

A kép forrása a Wikipédia.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©