A Bauer végzett a Kingdom Tower alapozásával

A Szaúd-Arábiában épülő felhőkarcoló a dubaji Burdzs Kalifát megelőzve a világ legmagasabb épülete lesz, ha felépül.

2014. február 20.

Végzett a cölöpözéssel az egyik legnagyobb német építőipari vállalat Bauer a szaúd-arábiai leánycége, a Dzsiddában épülő Kingdom Tower felhőkarcoló alapozásánál.

A szaúdi Jeddah Economic Company kivitelezésébe épülő felhőkarcoló, ha elkészül, a világ legmagasabb épülete lesz, hiszen lekörözi a szomszédos egyesült arab emírségekbeli Dubajban álló Burdzs Kalifa tornyot, mely jelenleg a címet birtokolja.

bauer szaud arabia 03

Bauer munkagépek Dzsiddában

Az épület tervezett magassága 1001 méter lesz, ami amellett, hogy átlépi az egy kilométeres álomhatárt, majdnem kétszáz métert ver az eddigi csúcstartó 828 méter magas dubaji vetélytársára. A Kingdom Tower egy Dzsidda város északi részén épülő új öt négyzetkilométeres kereskedelmi negyed, a Királyságváros központja lesz.

A szaúdi Bauer rendkívül hosszú, 110 méteres beton pilonokat vert le, hogy kibírják az épület súlyát. A 72 darab, egyenként 1,5 méter átmérőjű cölöp mellett további 199 darab kisebb hosszúságú is be lett építve. A fúrást a Bauer BG sorozat fúróival végezte a cég.

Forrás: Khl.com

A kép forrása a Bauer.de.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©