A Bauer végzett a Kingdom Tower alapozásával

A Szaúd-Arábiában épülő felhőkarcoló a dubaji Burdzs Kalifát megelőzve a világ legmagasabb épülete lesz, ha felépül.

2014. február 20.

Végzett a cölöpözéssel az egyik legnagyobb német építőipari vállalat Bauer a szaúd-arábiai leánycége, a Dzsiddában épülő Kingdom Tower felhőkarcoló alapozásánál.

A szaúdi Jeddah Economic Company kivitelezésébe épülő felhőkarcoló, ha elkészül, a világ legmagasabb épülete lesz, hiszen lekörözi a szomszédos egyesült arab emírségekbeli Dubajban álló Burdzs Kalifa tornyot, mely jelenleg a címet birtokolja.

bauer szaud arabia 03

Bauer munkagépek Dzsiddában

Az épület tervezett magassága 1001 méter lesz, ami amellett, hogy átlépi az egy kilométeres álomhatárt, majdnem kétszáz métert ver az eddigi csúcstartó 828 méter magas dubaji vetélytársára. A Kingdom Tower egy Dzsidda város északi részén épülő új öt négyzetkilométeres kereskedelmi negyed, a Királyságváros központja lesz.

A szaúdi Bauer rendkívül hosszú, 110 méteres beton pilonokat vert le, hogy kibírják az épület súlyát. A 72 darab, egyenként 1,5 méter átmérőjű cölöp mellett további 199 darab kisebb hosszúságú is be lett építve. A fúrást a Bauer BG sorozat fúróival végezte a cég.

Forrás: Khl.com

A kép forrása a Bauer.de.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©