Új eszköz a területrendezéshez

A német Prinoth Raptor 100 néven bemutatott új modellje  a területrendezésben és az erdőgazdálkodásban is használható. 

2022. március 29.

A német Prinoth Raptor 100 néven bemutatott új modellje egy nagyteljesítményű, távvezérlésű eszközhordozó jármű. A  kis gép számos feladatkörben vethető be különféle területeken: használható például ágak, gallyak szecskázására nehéz terepen vagy megközelíthetetlen helyeken, zöldfelületek karbantartására, erdészeti feladatokra, meredek felületeken vagy utak közvetlen közelében végzett munkákra, de megoldást jelenthet akkor is, ha az üzemeltető nem szeretne kárt okozni valamilyen érzékeny felületben.

A gyártó szerint az alacsony talajnyomás, a széles gumihevederek, a megfelelő hasmagasság, valamint a 600 mm magasságba emelhető mulcsozó garantálják, hogy a jármű szinte bármilyen terepen elboldogul. A járószerkezet szélessége 1200 és 1600 mm között állítható, vagyis a Raptor 100 keskeny, meredek (akár 45 fokos) felületeken is közlekedhet, ahol nagyobb járművek már nem boldogulnak. A hevederek leesését egy automatikus, hidraulikus feszítőrendszer gátolja meg, ami teljesen karbantartásmentes.

A Raptor 100 ereje egy 75 lóerős Deutz dízelmotorból származik, melyhez a gyártó egy megfordítható Cleanfix ventilátort társított. A hidraulikarendszeren belül teljesen elkülönülnek a jármű hajtásáért és a munkavégzésért felelős hidraulikakörök, illetve a kiegészítő hidraulikakör.  A gépkezelő biztonságát szolgálja, hogy a jármű minden funkciója irányítható az ergonomikus távvezérlő egységről, melynek hatótávolsága 100 méter.

A Prinoth egyike a világ vezető gyártóinak hósimítók, speciális lánctalpas járművek, illetve vegetációkezeléshez használt gépek és eszközök terén. Anyavállalata a HTI (High Technology Industries). Németországban a Prinoth főként szerelékeket és hordozójárműveket gyárt, melyek az erdészeti és mezőgazdasági területek hatékony vegetációkezelésére szolgálnak. 

A Prinoth sajtóanyaga alapján Maép összefoglaló. Fotók: Prinoth

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©