Új dokkoló rendszer a Bobcat-től

2019. február 04.

A Bobcat  nemrég mutatta be új, Bob-Dock névre keresztelt rendszerét, amely egy innovatív, kézi munkát nem igénylő szerelékrögzítő megoldás. Lényege, hogy a rendszer alkalmazásával gyorsan és egyszerűen hozhatók létre biztonságos hidraulikus kapcsolatok a gép és a szerelék között, méghozzá anélkül, hogy a kezelőnek ki kellene szállnia a Bobcat rakodógép fülkéjéből.

A Bob-Dock rendszer az M2-sorozat T630, T650, T740 és T770 kompakt lánctalpas rakodóihoz, az S630, S650, S740 és S770 csúszókormányzású rakodókhoz, valamint az összkerék-kormányzású A770 rakodóhoz lesz elérhető.

A működési elv:

  • Ahhoz, hogy csatlakoztasson egy szereléket a Bob-Dock rendszerrel ellátott kompakt rakodóhoz, a kezelőnek először is rá kell állnia a géppel a szerelék Bob-Dock adapterlemezére. Ezt követően a kezelő megnyomja a Power Bob-Tach® kapcsolóját a fülkében: ekkor a Bob-Tach rendszer rögzíti a szereléket, míg a Bob-Dock automatikusan csatlakoztatja a hidraulikavezetéket, és a szerelék már készen is áll a használatra.
  • Ha már nincs szükség az adott eszközre, egyszerűen oldani kell a Bob-Tach rendszer reteszeit, majd le kell tolatni a szerelékről.
  • A hidraulikavezetékek azonnal leoldódnak, tehát a szétkapcsolás is egyszerű, hisz kézi munkára ekkor sincs szükség.
  • Az sem jelent akadályt, ha a rakodógépet felszerelték a Bob-Dock rendszerrel, viszont a kezelő olyan eszközt kíván használni, amelyen nincs Bob-Dock adapterlemez. Ilyen esetben a Bob-Dock™ csatlakozóváza változatlanul kézi munkát nem igénylő mechanikus kapcsolódást tesz lehetővé, míg a gémen elhelyezett sztenderd hidraulika-csatlakozók továbbra is használhatók maradnak.
  • Ennek megfelelően a gyár által jóváhagyott szerelékek teljes skálája használható attól függetlenül, hogy az adott eszközre felszerelték-e a Bob-Dock adapterlemezt, vagy sem.

 

Forrás és fotó: Bobcat

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©