Új Continental abroncs

A Continental új, teleszkópos rakodógépekre és kompakt homlokrakodókra kifejlesztett gumiabroncsot mutatott be . 

2021. november 23.

A Continental októberben CompactMaster EM néven dobta piacra legújabb, teleszkópos rakodógépekre és kompakt homlokrakodókra szánt abroncsát. Mint Benjamin Hübner, a gyártó mezőgazdasági abroncsokért felelős termékmenedzsere ez alkalomból elmondta: „Kialakításánál fogva a CompactMaster EM megkönnyíti a gépkezelők számára a nagy igénybevételt jelentő, nehéz terepviszonyok leküzdését, melyben segítséget nyújt az új teknőspáncél mintázat és a csavart acélhuzalok. A merev külső váz és a rugalmasabb huzalszerkezet segít megelőzni a vágásokat és egyéb sérüléseket, ezzel párhuzamosan pedig komolyabb stabilitást kölcsönöz.”

Telehandlerek és kompakt homlokrakodók esetében a gépkezelők gyakorta végeznek kormánymozdulatokat álló helyzetben szilárd felületeken, ami növeli az abroncsot terhelő oldalirányú nyomást. A gumiabroncs vastagabb futófelületet kapott, ami a finomabb kidolgozású mintablokkokkal együtt növeli a futásteljesítményt és könnyebbé teszi az álló helyzetben végzett kormányzást. 

A CompactMaster EM abroncs ideális burkolt felületeken, aszfalton, homokon és murván dolgozó gépekhez, legyen szó mezőgazdasági vagy építőipari területről. Az újfajta minta fejlesztése során nagy hangsúly hárult az álló helyzetben végzett kormánymozdulatok során ébredő oldalirányú erőkkel szembeni ellenállásra, ezzel csökkent az idegen tárgyak okozta sérülések esélye is. Mindemellett az új termék alkalmas akár 50 km/h sebességhez is. A CompactMaster EM egyaránt alkalmas mezőgazdasági és építőipari használatra.

Forrás, fotó: Continental AG.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©