Új bontórobot a Brokk-tól

2021. március 29.

Tíz évvel a világ legnagyobb bontórobotjának számító Brokk 800 bemutatása után megérkezett a legújabb generációt képviselő új Brokk 900. A Brokk 900 több szempontból is ugrást jelent a korábbi géphez képest: szerkezetét és gépészeti elemeit megerősítették, megnövelték a teljesítményt, emellett az új bontókalapács is erősebb, és a robot precízebb munkára képes.

Miután a Brokk SmartPower™ technológiára alapozva átdolgozták a hajtásláncot, a gyártó tájékoztatása szerint a 900-as modell 25 százalékkal magasabb teljesítményt présel ki magából. Néhány éve épp a Brokk SmartPower™ teremtette meg az új etalont a bontórobotok megbízhatóságával és rendelkezésre állásával kapcsolatban, így e téren az új gép is hozza az elvárt szintet.

A Brokk 900 két változatban rendelhető: az alapkivitelű Brokk 900-ast a legnehezebb és legerősebb bontókalapáccsal szerelik, míg a Brokk 900 Rotoboom precíziós, forgatható gémrendszerrel készül. Bár a sztenderd Brokk 900 esetében két különböző hidraulikus kalapács közül választhatnak az ügyfelek, mindkettő erősebb az előd Brokk 800-ason alkalmazott eszköznél.

  • BHB 1500: 1500 kg tömegű kalapács a létező legkeményebb anyagokhoz. A Brokk 900 hidraulikus teljesítményével kombinálva minden egyes ütésnél hatalmas energiát fejt ki. Ennél fogva szilárd kőzetek fejtésére alkalmas.
  • BHB 1300: Némileg könnyebb bontókalapács a maximális termelékenység érdekében betonbontási feladatok során. Ha nem gránitszilárdságú kőzet fejtéséről van szó, a kalapács nagyobb ütésszáma és előnyösebb mérete hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.                                                   

A gyártó kiemeli, hogy a bontókalapácsok cseréje igen gyorsan elvégezhető.  

Tekintettel az olyan alkalmazásokra, mikor a hozzáférés és a pontosság fontosabb az puszta erőnél, a Brokk 900 Rotoboom tervezésénél a rugalmasságon volt a hangsúly. Ebből kifolyólag a gém 360 fokban körbeforgatható, méghozzá a nagyfokú precizitás érdekében igen finom mozgásokkal. Annak érdekében, hogy képes legyen a forró lerakódások eltávolítására fémipari létesítményekben, nemcsak maga a gép hőálló, de a Brokk által szabadalmaztatott, hővédett hidraulikus kalapáccsal szerelik.

Mindkét Brokk 900 variáns rendelhető dízel és elektromos hajtáslánccal is. Ha fontos a minél alacsonyabb üzemeltetési költség és a környezetbarát felhasználás, a két opció közül az elektromos motor a kézenfekvő választás. Az új dízelmotor sem jelent problémát e tekintetben, ugyanis megfelel a napjainkban érvényben lévő legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is: teljesíti mind az amerikai EPA Tier 4 Final, mind az EU Stage V normát.

Noha a gép viszonylag nagy, több mint 11 tonnát nyom, egyetlen ember elég a kiszolgálásához.

Brokk 900 első példányainak leszállítása 2021 második negyedévének végén veszi kezdetét.                                                                                                A

Brokk AB alapján Maép

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Értéktartó Bobcat gépek

A Bobcat az idei évben két kategóriában érdemelte ki az C értékállósági díját.

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©